Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Engin Sezer yaptığı açıklamada, “Mardin'in Derik ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince şehit edilen Sakaryalı Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün ismini taşıyacak yetimhane inşaatımızda sona yaklaştık. Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün anısını Somali'de yaşatacak kampanya kapsamında 24 kişilik kız yetimhanesi yapıyoruz” dedi.

Sezer; “Adı duyulduğunda açlık ve yoksullukla anılan Somali, yıllardır insani krizlerle boğuşuyor. Dönem dönem ülkeyi vuran kuraklık dalgaları yüz binlerce insanın canını alıyor ve milyonların göç etmesine neden oluyor. Zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışan Somali halkı her türlü insani yardıma muhtaç. Fakat hayırseverlerimizin desteği ile her zaman Somalililerin yanında olduk ve ülke olarak onların umudu olduk.

İHH olarak Somali’de tarım fakültesi, su kuyuları ve kumanya dağıtımları gibi çok sayıda insani yardım çalışması gerçekleştiriyoruz. Yetim kız çocuklarının yaşam alanı olacak bir yetimhane kompleksi içerisinde 120 kız yetim çocuğu yaşayacak. Yetimhane başkent Mogadişu’da yaklaşık 10 dönüm arazi üzerinde inşa ediliyor. Her biri 215 m² olan 5 evin yanı sıra ilkokul, ortaokul, kız sağlık meslek lisesi, oyun alanları ve bitkisel üretim alanları projenin bünyesinde yer alıyor. Hayırseverlerimiz sayesinde yetimlerin bütün ihtiyaçların karşılandığı, sağlıklı ve güvenli bir ortamda büyüyecek. Sizin de iyiliğiniz Somalili yetim çocukların hayatına dokunsun” şeklinde konuştu.

Sezer, Safitürk Yetimhanesine destek olmak isteyenlerin Orhan Camii yanındaki İHH Bağış Kabul Merkezine gelerek makbuz karşılığı ya da banka veya internet yoluyla Sakarya İHH hesaplarına Safitürk açıklaması ile bağışta bulunabileceklerini söyledi. Ayrıca cep telefonlarından SAFITURK yazarak 3072’ye göndererek 5 tl ve SAFITURK yazıp 4072’ye gönderdiklerinde 19 tl bağışta bulunulabiliyor.