Sakarya Kardeşlik ve Dayanışma topluluğu tarafından "Kardeşliğimize Sadakat" adı altında Adapazarı’ndaki 81 İl Temsilcisine yemek verildi.

Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı’nda (SAKVA) düzenlenen programda topluluk adına konuşan Menderes Daşkıran, Türk Halkının asırlar boyunca oluşturduğu birikimin zayi olduğunu belirtti.

Daşkıran, “Türkiye’de akan kanın durmasını istiyoruz. Eti kemiğiyle, imanı ve vatanı ile kanıyla, töresiyle, akraba hısımlığı ile aslında bir olan, bütün olan büyük bir ümmetin çocukları olarak maalesef birbirimize karşı kıskançlık duygularıyla şekillendirildik, kandırıldık, kışkırtıldık. Kin ve nefretle yakılan ateşlere atıldık. Çocuklarımız ve gençlerimiz savaş çığırtkanlarının elinde oyuncak oldu. Akan her kan, toprağa düşen her can kardeşti. Oluşturulan puslu havada maalesef bu gerçek unutuldu. Tüm yapılanlar çılgınca intiharlara yol açmaktan başka bir sonuç doğurmadı. Tam da bu noktada yaşadığımız sorunların orta yerinde asil bir duruşla kardeşliğimizi birbirimize hatırlatmak, bu çılgın intiharlara ’dur’ demek, bize bizliğimizi hatırlatmak önemli ihtiyaç olarak kendini hissettirmektedir” dedi.

Sakarya’da "Kardeşlik Sofrası" adıyla sembolik bir katkı oluşturmak istediklerini anlatan Daşkıran, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, gördüğü manzara karşısında mutlu olduğunu ifade etti.

Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Zülal Ünlü de Erzurum’u temsilen etkinliğe katıldığını dile getirerek, barış ve kardeşlik adına atılan adımları desteklediklerini söyledi.

Kur’an-ı Kerim’in okunduğu etkinlikte konuşmaların ardından temsili olarak bölüştürülen ekmekler, bir tepsiyle konularak katılımcılara dağıtıldı.