Edinilen bilgilere göre, 3 haftadır Cuma günleri kurulan yardım sadaka kutusuna para verirmiş gibi yaparak para üstü alan hırsız bu hafta yakayı ele verdi.

Her hafta camiye gelen ve 200 TL verdim para üstünü alıyorum bahanesiyle para vermeden kutudan para alan hırsızı cami yönetimi fark etti. Geçmişe yönelik güvenlik kamera kayıtları incelendiğinde hırsızın 3 haftadır aynı taktikle vatandaşın yardım paralarını çaldığı tespit edildi. Güvenlik kamera görüntülerinde hırsızın namaz kılmadığı, camiye dışarından yaklaşarak yardım kutusu önünde kalabalık anını beklediği tespit edildi. Şahsın, en kalabalık anda merdivenlerden çıkarak yardım kutusuna yaklaşan ve görevliye, para verdiğini söyleyerek üstünü aldığı görüldü.

Bazı haftalar teberru görevlilerine para saymada yardım bile ettiği, yardım esnasında da para üstü bahanesiyle para aldığı açıkça güvenlik kamera görüntülerine yansıyan şahıs, görevliler tarafından yakın takibe alındı.

Şahsın, bu kez caminin arka kapısında kurulan yardım kutusuna yaklaştığını fark eden görevliler, yine para vermeden para üstü almak istediği sırada şahsı kıskıvrak yakaladı.

Görevlilere bir süre direnen şahıs, polis ekiplerine teslim edildi. / www.akyazihaber.com