Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) İsmet Aksoy'un da katıldığı programa, Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mansur Cansız'ın, Saadet Partisi Kaynarca İlçe başkalığında görev yapan babası Ali Cansız ve Bingöl'de uzman çavuş olan kardeşi Hüseyin Cansız da katıldı.
"Ergenekon’da, Balyoz’da yapılan hataya düşülmemeli."
Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, “Milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Geçen bayramlarda olduğu gibi, bu bayramda yine coşkularımız yarım, sevinçlerimiz eksik. Kurban Bayramı'nın ilk günü Van'ı kana bulayan ve 53 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu hain saldırı hepimizi derinden sarstı. Bu saldırılar milletimizin bayramını zehir etmiştir. Bu vesileyle bütün terör şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum” dedi.

Genel İdare Kurulu Üyesi İsmet Aksoy terörü lanetleyerek; "15 Temmuz'da milletimiz dik durarak darbecilerin önünü kesmiştir. Ancak, burada Ergenekon’da, Balyoz’da yapılan hataya düşülmemeli. Suçlunun yanında masum da cezalandırılmamalı, kurunun yanında yaş da yanmamalı. Biz Saadet Partisi olarak, ordunun içindeki cuntacılar temizlenmesinden yanayız. Biz yargının, emniyetin, her türlü çeteleşmeden arındırılması konusunda bütün gücümüzle devletimizin yanındayız. Devletine kumpas kuran, milletine kurşun sıkan, meclisi bombalayan her hainin, her türlü yapının en ağır şekilde cezalandırılması konusunda bütün desteğimizle devletimizin yanındayız. Eğer bu süreç, paralel bahanesiyle bütün muhalif seslerin susturulması gibi bir yanlışa dönüştürülürse buna bütün gücümüzle karşı çıkarız" diye konuştu.

"Terör canımızı yakmaya devam ediyor"
GİK Üyesi İsmet Aksoy, İl Başkanı Eyüp Yıldırım ve Merkez İlçe Başkanı Abidin Birinci konuklarla tek tek bayramlaştı. 16 ilçe başkanı ve yönetim kurulları, İl Gençlik Başkanı Tuncay Er ile AGD İl Başkanı Hasan Zengin'in hazır bulunduğu bayramlaşmada konuşan Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, Türkiye'yi hedef alan terörist saldırılarının bayram coşkusunu hüzne dönüştürdüğünü belirterek, "Hakkâri, Van ve Çukurca’da sadece bir günde 21 şehit verdik. Sınır ötesinden de, maalesef şehit haberleri geliyor. Türkiye 15 gündür devam eden sınır ötesi operasyonda da 4 şehit, 4'te yaralımız var. Gün geçmiyor ki yüreğimiz yeni bir acıyla yanmasın. Bütün bu şehitlerimiz, ülke olarak karşı karşıya bulunduğumuz ihanetin boyutunu gözler önüne sermektedir. Teröre karşı sadece silahla mücadele yetmiyor, hatta problemi daha da karmaşık hale getiriyor. Meseleyi kalıcı olarak ortadan kaldırmanın yolu ise bataklığı kurutmaktır. Terörü besleyen sosyal, kültürel ve ekonomik sebepleri de ortadan kaldırmaktır" dedi.