Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yeni KHK depremi yaşandı. 675 sayılı KHK'ya göre bin 82 emniyet mensubunun rütbesi söküldü ve isimleri açıklandı.
Emniyet'ten resen emekli edilen, meslekten çıkarılan ve kendi isteğiyle polislik mesleğinden ayrılan 1082 emniyet görevlisinin rütbeleri alındı. Resmi Gazete'de açıklanan 675 sayılı KHK ile yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararına göre; meslekten çıkarılan emniyet mensupları arasında komiserler, amirler, müfettişler, 1'inci, 2'nci', 3'üncü ve 4'üncü sınıf Emniyet müdürlerinin isimleri de bulunuyor.
En son açığa alınan polisler hakkında yapılan araştırmalar neticesinde yeni ihraçlar yaşandı. Buna göre Emniyet'ten 1082 polis daha meslekten çıkarıldı. Bunlardan bazıları resen emekli edilirken bazıları ise kendi istekleriyle görevden ayrıldı ve rütbeleri söküldü.   
Rütbeleri sökülenler arasında Sakarya eski Emniyet Müdürü Ali Bilkay başta olmak üzere Sakarya’da görev yapan eski Asayiş Müdürü Mustafa Aksu, Mustafa Zengindemir, Mustafa Taner Şentürk, Erdoğan Toprakman, Murat Akça, Abdullah Çelebi de yer alıyor. / MEDYADETAY