15 Temmuz Bulvarı’nın sonunda bulunan yeni stat çalışmasından Taşlık Mahallesi’ne nehir üzerinden geçişi sağlayacak yeni köprü projesi ve bu projenin devamında E-5’deki Pekşenler mevkiine ulaşımı sağlayacak yol projesi için Bakanlar Kurulu acele kamulaştırma kararı aldı. Karar Resmi Gazete’de yaymlandı.
 
“E-5’e ulaşım seçeneği artıyor”
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Daha önce Yeni Camii Bulvarı’nın adını 15 Temmuz Bulvarı olarak değiştirmiştik. Bilindiği gibi bu bulvarımızın sonunda yeni stat çalışmaları var. İşte tam bu bölgede yeni stadın hemen yanından nehrin karşısına, Taşlık Mahallesine geçişi sağlayacak şehrimizin 3. Köprüsünü inşa edeceğimizi şehre ilan etmiştik. Ayrıca projeye bağlı olarak yeni bir duble yol inşa edeceğiz. Ve bu yol da şehrimizin doğusu ve batısını buluşturacak. Pekşenler Kavşağına ulaşımı sağlayan alternatif bir duble yol inşa ederek, artık o bölgeden E-5’e ulaşımı sadece Erenler üzerinden sağlamamış olacağız. Önemli bir alternatif oluşturuyoruz” diye konuştu.


 
“Hızlı kamulaştırma”
Projede gelinen son aşama ile ilgili de bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “Geçtiğimiz günlerde bu projemizle ilgili önemli bir gelişme yaşadık. Bakanlar Kurulu şehre müjdesini verdiğimiz bu projeyle ilgili acele kamulaştırma kararı aldı. Ve bu karar 31 Ekim tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. Kamulaştırma süreci konusundaki tüm bürokratik süreci hızlandıracak bu aşama, projemizin şehre kazandırılması hususunda çok önemli bir gelişmedir. Bu sayede işaret ettiğimiz bölgede kamulaştırılması gereken alanlar hızlı bir şekilde kamulaştırılacak ve işlemler daha hızlı ilerleyecek” şeklinde konuştu.
 
“Şehrin doğusu ve batısı birleşecek”
Kamulaştırma sürecinin tamamlanmasının ardından atılacak adımlara da değinen Toçoğlu, “İnşa işlemleri başlamadan önceki son aşamamız ise ihale sürecimiz. Kamulaştırmalar bittikten hemen sonra proje için yapım ihalesine çıkacağız. Bu projeyi şehrin doğusu ve batısını buluşturacak bir yatırım olarak değerlendiriyoruz. İnşallah şehrimiz için hayırlısı olacak. Planladığımız takvim kapsamında projeyi ivedilikle Sakaryamıza kazandıracağız” ifadelerini kullandı.


 
“400 metrelik köprü”
Proje detaylarını paylaşan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar ise, “Yeni stat bölgesinden Taşlık Mahallesi’ne geçişi sağlayacak 400 metre uzunluğunda şehrimizin 3. köprüsünü inşa edeceğiz. Taşlık Mahallesine 3. köprü vesilesiyle geçiş yapılacak. Köprüden mütevellit yapılacak yeni bulvarla E-5’e bağlanılacak. Sayın Başkanımız da daha önce açıkladı: Bu projeyle Pekşenler Kavşağı üzerinden Akyazı – Karapürçek ve Hendek yoluna alternatif bir yolla bağlanılacak. Böylelikle Et ve Balık Kurumu ile Topça kavşağı arasındaki güzergâhtaki yoğunluk azalacak. Burada geçişler daha hızlı ve kolay hale gelecek” dedi.