Kocaeli Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakır, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın katıldı. Toplantıda Sakarya Üniversitesi’nin son yıllarda edindiği başarılardan söz eden Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Sakarya Üniversitesi son dönemde Türkiye’nin en hızlı büyüyen üniversitesidir. Tüm bölümlerimiz akredite olma yolunda çalışmalarına devam ediyor. YÖK verilerine göre, bölümleri akredite olan üniversiteler arasında birinci sıradayız. Dünya ile entegre bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Prof. Dr. Elmas sözlerinin devamında, “Biz 2010’da Türkiye Kalite Ödülü’nü, 2013’de Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nü, 2015’te ise Avrupa Kalite Ödülü’nü aldık. Geçtiğimiz aylarda Avrupa Üniversiteler Birliği’nin değerlendirmesinden geçtik. Üniversite olarak kurumsal temelde bu kültürü devam ettirmek istiyoruz. Üniversitemizde 40’ı aşkın programımız akredite oldu. Tüm bunlar Sakarya Üniversitesi’ni Türkiye’de bu konuda model olacak, farkındalık yaratacak, Türkiye’ye örnek olacak bir duruma doğru götürüyor. Bu süreçlerin hepsi üniversitemiz için önemli süreçlerdir. Sakarya Üniversitesi beş yıl önce 150 olan misafir öğrenci sayısını bugün 3 bin 500’e çıkardık. Önümüzdeki iki yıl içindeki hedefimizde 5 bin misafir öğrenciyi Sakarya Üniversitesi’nde ağırlamak. 107 ülkeden misafir öğrencimiz Sakarya Üniversitesi’nde eğitim görmekte. Bizim hinterlandımızdan yani kardeş ülkelerden gelen öğrenci sayımız çok yüksek” şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesi Teknokent’in 2015 yılında en hızlı yükselen Teknokentler arasında yer aldığını dile getiren Prof. Dr. Elmas “Teknokentimiz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 2015 yılında Türkiye’de 63 Teknokent içerisinde en hızlı yükseliş performansına sahip ikinci Teknokent unvanını kazandı. Sakarya Teknokent ayrıca 2014 yılında TÜBİTAK-TEYDEB 1513 kapsamında 10 milyon TL destek almaya hak kazanan toplam beş teknoloji transfer ofisinden (TTO) biri olmaya hak kazandı. Ayrıca TÜBİTAK tarafından her yıl yayınlanan Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi’ne TTO faaliyetleri katkı sağlamıştır. 2015 yılı itibari ile Sakarya Üniversitesi 24 basamak atladı. Yine, 2015 yılı içerisinde 23 dış kaynaklı proje tamamlandı” şeklinde konuştu. Periyodik olarak altı ayda bir düzenlenen Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği toplantılarının, ortak lisansüstü programlar, yaz okulu, kalite-akreditasyon, kurumsal değerlendirme, AR-GE faaliyetleri görüşülerek, bu konulardaki işbirliğinin devamına karar verildi. Bir sonraki toplantının Düzce Üniversitesi’nde düzenleneceğinin belirtilildiği toplantıda, üniversitelerin Ar-Ge altyapısının tanıtılması ve ortak araştırma yapma imkanı sağlanması ve YÖK tarafından uygulamaya konulan kurumsal değerlendirme ve akreditasyon konusunda ortak çalışma konularının görüşülmesine karar verildi.