Ulusal ve uluslararası uygulamalı bilimler alanında önemli bir yer sağlaması hedeflenen Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, yapılanma sürecini devam ettiriyor. Ataması Resmi Gazetede yayımlanmasıyla birlikte bu sürece hız veren Rektör Sarıbıyık, Rektör Yardımcılığı görevine Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan’ı, Genel Sekreterlik görevine Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Ergen’i ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevine Süleyman Avcı’yı atadı.

“Liyakata ve istişareye önem veriyoruz”

Gerçekleşen atamalar sonrasında açıklama yapan Rektör Sarıbıyık: “Atamalarımızda liyakata ve istişareye önem veriyoruz. Hayırlısıyla ilk atamalarımızı gerçekleştirdik. Bu kapsamda ataması yapılan arkadaşlarımızın üniversitemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

SUBÜ’nün ilk oluşumundan itibaren mevcut işlerin aksamadan sürdürülmesi hususunda tüm ekibin aktif bir şekilde hassas ve özverili bir biçimde birlikte çalıştığını belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, ilerleyen süreçte yapılanmanın devam edeceğini açıkladı. Öncelikli hedefin üniversitenin yapılanma sürecinin tamamlanması olduğunu vurgulayan Mehmet Sarıbıyık, “Atamalar hızlı bir şekilde devam edecek. İşimizin çok, yolumuzun uzun olduğunun farkındayız. Bir ekip olarak hareket edip, kısa zamanda çok iş başaracağımıza inanıyorum. Dün olduğu gibi yine Sakarya’nın tüm paydaşlarıyla yeni üniversitemizi Türkiye’ye ve Dünya’ya örnek bir üniversite haline getireceğiz. Rabbim ülkemize ve ilimize güzel hizmetler sunmayı nasip etsin” dedi.

Türkiye’de ilk defa meslek yüksekokullarının tüm programlarında +1 uygulamalı eğitim modelini hayata geçiren ve tüm birimlerde en az bir dönem uygulamalı eğitim modelini başlatacaklarını ifade eden Mehmet Sarıbıyık, bu sayede Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin çok daha etkin bir çalışma sergileyeceğine vurgu yaptı.

“Uygulamalı eğitimde tecrübeli kadro”

Rektör Sarıbıyık, tecrübe ve liyakata büyük önem verdiklerini belirterek ataması yapılanlarla ilgili şunları söyledi; “Atamasını gerçekleştirdiğimiz arkadaşlarımızın her biri uzun yıllardır Sakarya Üniversitesi (SAÜ) içerisinde farklı yönetim kademelerinde bulunan ve SAÜ’ye de önemli katkıları olan kişiler. Sinan Bey, eski adıyla Sakarya Meslek Yüksekokulu’nda Müdür Yardımcılığı yapmış ve yine kuruluşundan itibaren Meslek Yüksekokulları Koordinatör Yardımcılığı (MEYOK) görevini sürdüren, yeni üniversitenin önemli bölümünü oluşturan Meslek Yüksekokullarını en iyi tanıyan hocalarımızdan. Aynı zamanda Eğitim – Öğretim süreçleri konusundaki tecrübesini Müdür Yardımcılığı görevinde ve daha sonrasında Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde de önemli bir noktaya getirdi” dedi.

Mehmet Sarıbıyık, kaliteye de büyük önem verdiklerini belirterek “Gökhan Bey, özellikle SAÜ’nün ilk kalite yolculuğuna başladığı andan itibaren kalite süreçleri içerisinde bulunan ve SAÜ’nün kalite süreçlerinde geldiği noktalar ve aldığı ödüller dikkate alındığında, bu konuda en tecrübeli hocalarımızdan biri. Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcılığı sürecinde Sanayi – İş Dünyası ve Kamu Kurumları arasında önemli işbirlikleri gerçekleştiren, Sakarya Sinerji Gurubu çalışmalarında aktif olarak yer alan, 1 Eğitim Modelleri süreçlerine hakim, organizasyonel yapısı ve iletişimi güçlü öğretim üyelerimizden biridir” ifadesini kullandı.

Süleyman Bey, uzun yıllardır SAÜ’nün farklı birimlerinde yönetim kademesinde görev yapmış, yapıyı en iyi tanıyan ve bilenler arasında yer alan, üniversitenin kilit noktalarındaki süreçlere hakim, yasal mevzuatı bilen, iletişim ve sosyal ilişkileri güçlü bir arkadaşımız” dedi.