Adapazarı Dağdibi Mahallesi’nde Ramazan davulculuğu yapan Sedat Baba sağır ve dilsiz olduğundan her gece kızlarıyla mahalleye çıkıyor.

Tam dört yıldır aynı mahallede davulculuk yapan Sedat Baba her akşam kızları Damla ve Fatma Baba ile birlikte mahalleye çıkıyor.

Kızları babalarının sağır ve dilsiz olmasından dolayı başına bir iş gelmesin diye mahalleye beraber çıktıklarını ancak davulu babalarının çaldığını söylediler.

Damla Baba; “Şaşırmıyorum babamın davul çalmasına. Ailecek müzikle ilgilenen kişileriz. Ben ve kardeşim şarkı söylüyoruz.  Çeşitli enstrümanlar çalıyoruz. Babamın davul çalması orkestra kuracak şekildedir.  Babamızla gurur duyuyoruz.  Akşamları birlikte çıkıyoruz, babama hem bekçilik hem de yardım ediyoruz. Hep beraberiz onu bu zorlu yolda onu yalnız bırakmıyoruz.  Komşulardan da güzel tepkiler alıyoruz. Bende çalsam davulu mahalleli kabullenir yani. Babam çalınca da daha çok seviniyorlar. Heves ettiğini de biliyorlar babamın. İnsanların engelleri var engelli diye başaramazsın diye bir şey yok. Engelli olmasına rağmen müzikle uğraşması insanların tepkisine neden olmuyor. Küçük bir mahallede bile sevecen karşılanabiliyor” dedi.

Öte yandan mahalle sakinleri de Sedat Baba’nın sağır ve dilsiz olmasına rağmen iyi davul çaldığını ve kendisinden de memnun olduklarını dile getiriyorlar.

Görüntüler hazırlanıyor

Kaynak:TRT Sakarya Temsilciliği