Takdir komisyonunun yaptığı toplantı sonrasında, 420 gram Ramazan pidesinin fiyatı 3 lira olarak belirlendi. 560 gramı 4 liradan satılacak. Pidenin 700 gramı ise 5 liraya tezgaha çıkacak.

Meslek odaları talep etti

SESOB Hasan Alişan yaptığı açıklamada, “Birliğimize bağlı meslek odalarının talebi doğrultusunda 2018 yılı Ramazan pide fiyatları belirlendi. Kanun esnaf ve sanatkârının ürettiği mal ve hizmetin fiyatının belirlenmesi için birliğimize yetki verdi. Kargaşa oluşmasın, üretici Ramazan ayı öncesinde hazırlığını yapsın diye bu toplantıyı düzenledik. Üretici ve tüketici dengesi gözetilerek fiyat düzenlemesi yapıldı. Birlik yönetimimizde onayladı” dedi.

Gramajı düşürüldü

Ramazan sofralarının vazgeçilmesi Ramazan pidesinin vatandaşın sofrasına en uygun fiyatla getirdiklerini belirten Başkan Alişan, “Un fiyatları, işçilik, kira ve diğer girdilerde yaşanan artışa rağmen esnafımız fedakârlık yaptı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da en sağlıklı, en hijyenik pideyi vatandaşımızın sofrasına ulaştırmak için esnaf ve sanatkarımız ellerinden geleni yapacak. Pide fiyatında artış yapmak yerine komisyon cüzi bir miktar gramajın düşürülmesini uygun gördü. Maliyetlerde ki artış her dönem olduğu gibi bu yıl Ramazan ayında da vatandaşımıza yansıtılmadı” diye konuştu.