Başkan Akdardağan bakkal esnafının Ramazan ayına hazır olduğunu belirterek, “11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının ülkemize, şehrimize, milletimize ve esnafımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Her zaman olduğu gibi Ramazan aylarının simgelerinden olan bakkal esnafımızda tüm hazırlıklarını tamamlamış ve bereket ayını beklemektedir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşımıza gıda alışverişlerini bakkaldan yapma çağrımızı yineliyoruz. Bu ay yaşanacak haraketlilik nedeniyle piyasaya girecek para akışından bakkal esnafı da nasibini almak ve bu ayı güzel huzurlu geçirmek istiyor” dedi.

 
Toplu gıda alışverişlerinin yapıldığı büyük zincir ve hipermarketlerde ekonomik fiyat adıyla satılan gıda kolilerine dikkat çeken Başkan Akdardağan, “Esnafımızın korkulu rüyası olan ve ayrı zamanda tüketici haklarına pek itibar etmeyen zincir marketlerden ekonomik olduğu gerekçesiyle alınacak olan gıda kolilerine dikkat edilmeli. Ürünlerin tarihlerine dikkatlice bakılmalı. Son kullanım tarihi açısından dikkat edilmesi gereken bu hususta vatandaşımızı bir kez daha uyarıyoruz. Ev ihtiyacımızı gerektiği kadar ancak bakkaldan alabiliriz. İhtiyaç dışı alışveriş yapmamak için bu mübarek ay başlamadan herkesi bakkala davet ediyoruz. Gelin Ramazan alışverişinizi bakkal amcalardan yapın” diye konuştu.
 
Personeline ve dar gelirli vatandaşlarımıza erzak yardımı yapacak kurum, kuruluşlar, hayırsever ve işadamları seslenen Akdardağan, “Yine isteğimiz bu erzakların bakkallarımızdan temin edilmesidir. Ekonominin dinamosu olan küçük esnafımız bu ay nefes almak ve moral bulmak istiyor” dedi.