Şehirdeki tüm bakkalların Ramazan ayına hazırlıklarını tamamlayarak gün saymaya başladığını belirten Başkan Akdardağan, “11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı şimdiden ülkemize, şehrimize, esnafımıza ve tüm İslam Alemine hayırlar getirsin. Rahmet ayını karşılamanın heyecanını yaşarken, esnafımızda ramazan ayı için tüm hazırlıklarını tamamlayarak raflarını doldurmuştur. Sakaryalılara her Ramazan ayında yaptığımız çağrımızı tekrarlıyoruz. Esnafımız hazır ve sizi bekliyor.” Dedi.

Personellerine ve dar gelirli vatandaşlara erzak yardımı yapacak kurum, kuruluş ve hayırseverlere seslenen Başkan Akdardağan, “Ekonomik durgunluk nedeniyle iyice daralan esnafımızın imdadına Ramazanın bolluk ve bereketi yetişecektir. Özellikle ekonominin durgunlaştığı bu dönemde bakkallarınızdan yapılacak her alışveriş esnafımıza nefes aldıracaktır. Bakkallarımızda tüm ürün çeşitleri bolca bulunmaktadır. İsteyen herkes istediği fiyata ürünü veya erzak kolilerini bakkallarımızdan temin edebilir. Ekonominin dinamosu olan esnafımızda yaşanacak hareketlilikten nasiplenmek ve Ramazan ayını huzur içerisinde geçirmek istiyor” dedi.

Piyasadaki gıda kolilerine dikkat çeken Başkan Akdardağan, “Zincir ve hipermarketlerde bugünlerde tanzim veya ucuzluk adıyla satışa çıkan ürünler ile gıda kolilerine vatandaşımız çok dikkat ederek iyice incelenmelidir. Özellikle hayır işleri için kullanılan ve toplu olarak alınan bu kolilerin içindeki gıdaların son tüketim tarihleri çok iyi kontrol edilmeli. Sağlığımız her şeyden önemlidir. Gözünüz ile kontrol edebileceğiniz, israfa kaçmadan, güvenilir bir şekilde ihtiyacınız kadar alabileceğiniz ürünlerin tümü bakkallarımız da fazlasıyla mevcuttur” şeklinde konuştu.

Fırsatçılara karşıda vatandaşı uyaran Başkan Akdardağan, “Özellikle ramazanda yoğun talep gören bazı ürünlerin piyasada yeteri kadar bulunmadığını öne sürerek, fiyatları artırmak isteyenler olabilir.  Vatandaşlarımız bu tür söylentilere kulak asmamalı, piyasayı kontrol etmeli, fiyatların takibini iyi yapmalıdır. Ramazan alışverişleri bilinir ve güvenilir olan mahalle esnafından yapılmalıdır. Sakaryalılara diyoruz ki; Gelin ramazan alışverişiniz ister peşin, ister veresiye olsun ama mutlaka bakkalınızdan olsun” dedi.