Erenler Belediyesi Mısır’da darbe karşıtı direnişin simgesi olan “R4BİA” ismini ilçede yeni açılan bir parka verdi.

Mısır’da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı yapılan darbe sonrasında özgürlük ve demokrasi yanlılarının sembolü haline gelen “R4BİA” işaretinin ismi Erenler Belediyesi tarafından Yeşiltepe mahallesinde yeni yapılan bir parka verildi.

Açılış Törenine Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Osman Hira, AK Parti Erenler Kadın Kolları Başkanı Nagihan Çolakoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Recep Tepetaş, İlçe Müftü Hüseyin Baş, Adem Şener Hoca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Muhtarlar, STK Temsilciler ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra Mısırlı İhvan-ı Müslim’in Hareketi Türkiye Temsilcisi Ahmet Yusuf, Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, İHH Sakarya Temsilcisi Ruhi Ademoğlu katıldı.

“Milli iradeye sahip çıkmanın bedeli”

Açılışta konuşan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Rabiatul Adeviyye Meydanı’nda ve Mısır’ın daha birçok meydanlarında Özgürlük ve Demokrasi Mücadelesi verirken alçakça katledilen binlerce masum insan Milli iradelerine sahip çıkmanın bedelini canlarıyla ödediler. Kefenlerini giyerek evlerinden çıkan kardeşlerimiz meydanlarda tankların önüne yatarken, keskin nişancıların açık hedefleri olurken bizlerde elbette sessiz kalamazdık. Silaha, Şiddete ve kaba kuvvete başvurmadan, meşrutiyet içerisinde kalarak Demokrasi mücadelesi veren Mısır halkının onurlu ve haklı mücadelesini bu güne kadar destekledik bundan sonrada desteklemeye devam ederek insanlık vicdanının sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

“R4BİA’nın anlamı”

Başkan Öztürk devamında, Erenler Belediyesi olarak yeni yaptığımız parkımıza Mısır’da Darbeye Karşı Direnişin sembolü haline gelmiş RABİA adını verdik. Anlamı Arapçada dördüncü, dört olan RABİA işareti ile meydanın adına vurgu yapan Mısır halkı için bu işaretin önem arz eden diğer bir konusu ise, Mısır Halkının özgürce seçmiş olduğu ilk Cumhur Başkanı Muhammed Mursi’nin Nasır, Sedat ve Mübarek’ten sonra dördüncü Cumhurbaşkanı oluşu. Meydanları dolduran on binlerin bu işareti artık tüm dünyada Müslümanların sembolü haline gelen, Özgürlük ve Demokrasi mücadelesi verirken katledilen kardeşlerimizin anısını yaşatmak adına tüm Müslümanların gönlünün adı olan RABİA adını bu parka ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Ahmet Yusuf, “Zafer Yakındır”

Mısırlı İhvan-ı Müslim’in temsilcisi ve aynı zamanda SETA Uzmanı Ahmet Yusuf Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları dile getirdi. “Bugün bu açılışa gelirken özellikle Sakarya’da önemli bir Belediye tarafından böyle bir çalışma yapması beni çok memnun etti, Buraya gelmeden önce çok yakın dostum olan Muhammed Bil Taci’nin oğlu ile konuştum İnşallah Sakarya’ya gidiyorum. Orada R4BİA Parkı açılacak. Oda dedi ki eğer İslam âleminde böyle güzellikler oluyorsa inşallah bizim zaferimiz yakın olacaktır. Çünkü bu bilinç bu şuur bu düşünce gerçekten nasıl bir birlik olduğumuzu, tek bir vücut olduğumuzu hepimiz gösterdik. Sayın Cavit Öztürk’e özellikle teşekkür etmek istiyorum. Rabia Parkı kıyamete kadar kalacaktır. R4BİA bir isim değil. Bu bir medeniyetin İslam’ın ve direnişin sembolüdür. Çünkü Mısırdaki kardeşlerimiz o katliam günlerinde sadece Mısır’ı savunmadılar. Bütün İslam âlemini özellikle Türkiye’yi de savundular. Çünkü Mısır da yaşananlar sadece Mısır’ı ilgilendirmiyor. Bütün İslamâlemini ve Türkiye’yi de ilgilendiriyor. Asıl hedef Türkiye ve Mısırdı zaten. Arap baharı ortaya çıktığında ilk destek veren yine Türkiye olmuştu. Her zaman haklıların yanında olan bir millettir Türkiye. Hemen arkasından Türkiye’de gezi olayları çıktı. Mısırda Mursi’ye karşı olaylar olurken Türkiye’de de aynısı oluyordu ama Elhamdülillah Türkiye bunu atlattı. Türkiye’ye bütün samimiyetimle çok teşekkür etmek istiyorum. Mısırda insanlar halen sokakta direniyor. Öğrenciler her gün darbeye karşı gösterilerini devam ettiriyor. Darbe yönetimi öğrencilerden harç almayacağını açıklamıştı ama ekonomik durumdan dolayı darbeciler 2 milyon öğrenciden harç istedi. İnsanlar Mısırda direnişe devam ederken bizim de burada bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bunların hepsi büyük bir destektir.  Yapılan bu açılış Mısır’a aktarılacak ve bütün Mısır halkı bunu duyacak. Diyecekler ki Allah’a hamdolsun ki Türkiye’de böyle güzel kardeşlerimiz var.

Demokrasiyi hatırlatıyor

Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Belediyelerimizi hep açılışlarda görürüz. Yol yaparlar kanalizasyon yaparlar. Daha sonra Altyapılar bitmeye başlayınca da sanat kültür ve sosyal faaliyetlere başlarlar. Bugün ise bu ikisinden çok daha farklı ve çok anlamlı bir açılışta bir aradayız. Ben gerçekten çok mutluyum.  Çünkü bu açılış bize halkın yönetimi olan demokrasiyi hatırlatıyor. Türkiye Cumhuriyeti kuruldu ama demokrasi ile içini dolduramadık. Zaten ihtilaller de hep bu yüzden oldu. Ama asıl demokrasinin içinde olan insanın yaradılışına has olan özgürlük duygusudur. Demokrasinin içinde özgürlük vardır. İnsan doğuştan özgürdür. Bu parkı Erenlerde görenler, Erenler Belediyesinin gerçekten tarihi bir hizmetine hep tanık olacaklardır. Erenler benim gördüğüm kadarıyla gerilmiş bir sapan gibi. Altyapı hazırlanmış. İnşallah yeni dönemde o sapan taşını atacak ve hizmet patlaması ile Erenler Sakarya’da layık olduğu yeri bulacaktır. Bu yöneticilerde Sakarya’nın tarihine geçmiş olacaklar. Bu parkın şimdiden tüm Erenlere Sakarya’ya ve özgürlük demokrasi mücadelesi yapanlara hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Erenler ilçe Müftüsü Hüseyin Baş ve Adem Şener Hocanın duaları eşliğinde açılış kurdelesi kesildi.