MHP Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata, aile içi şiddet ve sokağa taşan şiddet olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. Milletvekili Kutluata, “Tehlikeli gelişmeler yaşanıyor. Ekonomik ve sosyal sebepli vakalarla aile içi problemlerde yaşanan artışların olumsuz etkileri artık maalesef sokağa taşıyor. Sakarya’mızda yaşanan bu durum sosyal bir yıkımdır” dedi.

MHP MYK Üyesi ve Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata, aile içi şiddet ve ekonomik nedenlerden dolayı toplum psikolojisinde meydana gelen bozulmanın araştırılması gerektiğini söyledi. Son yıllarda yaşanan boşanma ve asayiş olaylarının artışa geçtiğini söyleyen Kutluata, “Kadına yönelik şiddet ve boşanmalarda meydana gelen artışın bir nedeni de ekonomiktir” diye konuştu. Şehrimizde son olarak sadece bir günde 3 ayrı bölgede silahlı saldırının meydana geldiğini ifade eden Kutluata, bu yıl itibari ile Sakarya’da silahlı saldırı ve bıçaklı yaralama olaylarında büyük oranda artışlar yaşandığına dikkat çekti.

ACI BİLANÇO  

Kutluata, “Ocak ayından bu yana çeşitli nedenlerden dolayı 33 ayrı ateşli silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırılarda 16 kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi ise yaralanmıştır. Bıçaklı saldırılara baktığımızda; 35 saldırı gerçekleştiği, 8 kişinin hayatını kaybettiği ve 38 kişinin yaralandığı gerçeği ile karşı karşıyız” dedi.

Kutluata, “Bu tehlikeli gelişmeleri asayiş olayları diye adlandırmak olayın kazandığı olumsuz boyutları göz ardı etmek anlamına gelir. Aile içi şiddet, komşular arası geçimsizlikler, ekonomik nedenli vakalar, boşanma oranlarındaki büyük artışlar ve bunların ortaya çıkardığı üzücü sonuçların arkasındaki sebepler üzerinde durulmalıdır” dedi.

BAZI OLAYLARIN NEDENLERİ

Kutluata, “Halkımızın borç yükünün devamlı artması, işsizliğin artması ve istihdam kalitesinin azalması, eğitimin yetersizliği, genç nüfusun ümidini yitirmesine, aile büyüklerinin çaresizlik içine düşmesine sebep olmaktadır. Ortaya çıkan bu olumsuz tablonun daha da vahim hale gelmemesi için Türk toplumunun ve Sakarya halkının ruh sağlığını bozan sebepler kaldırılmaya çalışılmalıdır” şeklinde konuştu.

Toplum düzeyinde ortaya çıkan bu acı tablonun nedenlerinin iyi irdelenmesi gerektiğini söyleyen Kutluata, olayların sokağa taştığını ve şehrimizde acı haberleri aldıkça üzüldüklerini ifade etti.

TOPLUM

Kutluata, “Nedeni ne olursa olsun bu şehirde binlerce insanın geçtiği Atatürk Park’ında şahısların birbirlerine silahla ateş edip, bıçakla birbirine saldırmaları, kocası tarafından baba evinde yavrusunun yanında öldürülen anne, boğazı kesilerek dereye atılan gencin ve annesini babasını bıçaklayan evlatların toplumda yarattığı psikolojik etki; maalesef çöküntü, korku ve paniği arttırmaktadır” dedi.

İnsanların artık her an bir yerde silahlı kavga olabileceği korkusunu taşıdığını ifade eden Kutluata, “Sonunun ne olacağını bilmeden her problemi şiddetle çözmeye kalkışan toplum yapısı ortaya çıktı. Sakarya’da bu konun ele alınması, bir takım girişimlerde bulunulması için STK’ların harekete geçmesi gerekir” şeklinde konuştu.