Hendek Organize Sanayi Bölgesi girişinde yapılacak olan Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu’nun temel atma töreni yapıldı.

Hendek  Organize Sanayi Bölgesi girişinde bulunan ve toplam 17 bin 100 m2 alan üzerine yapılacak olan, Sakarya Üniversitesi Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu’nun temel atma töreni yoğun katılımla gerçekleşti. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  

Törene Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kaymakam Mustafa Ayhan, Kredi Yurtlar Genel Müdürü İbrahim Albayrak, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yıldız Holding Gıda, Dondurulmuş Gıda ve Kişisel Bakım Grubu Başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Karakuş, SAÜ Hendek Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yüksel, SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Sakal, belediye başkanları, ilçe başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, SAÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

“Bilim, pratiğe dönüşecek”

Programın açılış konuşmasını yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, “Bugün burada belediyemiz, üniversitemiz ve sanayicilerimizle el ele verip başta Hendek ve Sakarya olmak üzere, aslında tüm Türkiye’ye katma değer sağlayacak, bilimin pratiğe dönüştüğü bir cazibe merkezinin yani meslek yüksekokulumuzun temel atma töreni için buradayız. Üniversitemize üç bina yapıp eğitime büyük destek verdik ve vermeye devam ediyoruz. Yüksekokulumuz 2 bin 700 metrekare alanda 2 bin 163 öğrenci ile eğitim vermektedir. Biz buradaki okulun yapılmasında öncelikle eğitime çok büyük hizmetleri olan Sabri Ülker’in adını okula vermek istedik. Ülker grubu ile irtibata geçtik ve Rahmetli Sabri Ülker’in isminin mutlaka bir yere verilmesi gerektiğini talep ettik. Talebimiz olumlu karşılandı. Üniversitemiz ile birlikte güzel çalışmalar yapıyoruz. Bir ülke büyüyecekse nitelikli iş gücüyle büyür. Bu nitelikli iş gücü ise üniversiteler ve sanayinin birlikte uyum içerisinde AR-GE’ye verdikleri destekle mümkündür. Ülker grubu okulumuzun 3 milyon TL’sini karşılayacak, inşallah çıkmış olduğumuz bu yolda okulumuz hayırlı, uğurlu olsun. Okulumuzun sanayide olması hem gençlerimiz hem de sanayicilerimiz için büyük önem arz ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemler Hendek’imiz daha iyi daha güzel yerlere gelecek” diyerek, Sakarya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, SAÜ Rektörü, Ülker Grubu ve işadamlarına teşekkür etti. 

“Eğitim olmadan, sermaye tek başına yeterli değil”

Yıldız Holding Gıda, Dondurulmuş Gıda ve Kişisel Bakım Grubu Başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen, sanayinin gelişiminin ancak çalışanların eğitim seviyesinin yükselmesi ile mümkün olacağına işaret etti. Sözen, “Bu nedenle sanayinin gelişiminde meslek yüksekokullarının çok önemli payı var. Çünkü sermayeyi bulsanız bile, nitelikli çalışana sahip değilseniz, istediğiniz sonucu alamazsınız, ilerleyemezsiniz, dünya ile rekabet edemezsiniz. Belediye Başkanımız Ali İnci, bizlere ulaştığında, elimizden geleni yaptık ve bundan mutluluk duyuyoruz. Proje çok hızlı bir şekilde ilerliyor, kendisini tebrik ediyoruz. Merhum Sabri Ülker eğitime her zaman büyük destek vermiştir. Sağlığında öğrencilere sağladığı bireysel bursların yanı sıra pek çok eğitim öğretim biriminin devlete kazandırılmasına da ön ayak oldu. Şimdi biz de onun bıraktığı yerden eğitim hayatına eserler kazandırmaya devam ediyoruz. Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu’nun tamamlanmasıyla da 3 bin öğrencinin eğitim ve öğretimine destek vererek sanayinin eğitimli çalışan ihtiyacına da cevap vermiş olacağız. Bu bizlere gurur veriyor. Emeği geçen başta Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye, Valimize, Sakarya Üniversitesi Rektörü’ne teşekkür ediyorum” dedi.

“Hava soğuk ama yapılacak işi görünce içimiz ısındı”

Sakarya Valisi Mustafa Büyük de hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, “Böyle hayırlı bir günde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hava soğuk ama yapılacak işi görünce içimiz ısındı. En kısa sürede bittiğini görmeyi arzu ettiğimiz bu hayırlı işin temel atma töreninde bir araya geldik. İnşallah bu güzel eğitim yuvası elbirliği ile yapılıp biran önce hizmete açılacaktır. Hendek’te hızla gelişen eğitim yatırımlarının en güzel örneklerinden birini görecek. Tüm kurumlar eğitim yatırımlarının dışında diğer alanlarda da hizmetler yapacak, Hendek Belediyesi’nin de çok güzel hizmetleri vardır. Yeni eğitim yuvamız hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından temel atma töreni için hayırlı olsun dilekleri ile birlikte protokol hep birlikte butona bastı.

Hendek Organize Sanayi Bölgesi girişinde bulunan ve toplam 17 bin 100 m2 alan üzerine yapılacak olan Sakarya Üniversitesi Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu’nun yeni kampüsündeki toplam 5 bloğun her birisi 3’er katlı olup, 5 bin 113 m2 tabana oturtulacak olan binalar 15 bin 339 m2’lik kapalı alana sahip olacak.

Ülkenin, bölgenin ve özellikle Hendek Organize Sanayi Bölgesi’nin talepleri dikkate alınarak ihtiyaç duyulan yetenekli, donanımlı ana eleman yetiştirmek için, açılacak olan yeni bölümlerle birlikte gelecek birkaç yıl içerisinde Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu’nda 3 bin öğrenci sayısına ulaştırılması hedefleniyor.

Diğer taraftan Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulunda oluşturulacak olan laboratuvar atölye ve diğer donanımlar da Hendek Organize Sanayi Bölgesi’nin hizmetine açık tutulacak.