Arifiye-Hacımercan-Çaybaşı İçme suyu İsale Hattı çalışmalarının büyük bir hızla sürdüğünü belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “7,7 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz proje kapsamında toplam 35 kilometre hat döşeyeceğiz. Hattın 13 kilometresini tamamladık. Çalışmayı 2013 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehrin güney bölgesinin içme suyu geleceğini garanti altına almak için çalışmalarına başlanan Arifiye – Hacımercan - Çaybaşı İçme suyu İsale Hattı Projesi’nin 13 kilometrelik kısmı tamamlandı. Konuyla ilgili bilgiler veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “7,7 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz ve şehrimizin güney bölgesindeki birçok yerleşim birimini ilgilendiren Arifiye – Hacımercan - Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattı Projesinin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Arkadaşlarımız şu ana kadar 13 kilometrelik hat döşeme işini tamamladı. Toplamda 25 kilometre uzunluğunda isale hattı, 10 kilometre uzunluğunda da şebeke hattı döşeyeceğiz” diye konuştu.

67 yerleşim birimi yararlanacak

Çalışmanın çok geniş bir bölgeyi ilgilendirdiğinin altını çizen Rüstem Keleş, “Bu projeden toplamda 67 tane yerleşim birimi istifade edecek. Proje sayesinde bu 67 yerleşim biriminde oturan vatandaşların çeşmelerinden uzun yıllar kesintisiz bir şekilde birinci sınıf içme suyu akacak. Ayrıca eski hatların yenilenmesi sayesinde de kayıp-kaçak oranında önemli bir düşüş sağlanacak. Bu projeyi duktil borular kullanarak inşa ediyoruz. Duktil boru gerek uzun ömürlü oluşu ve gerekse dayanıklılık açısından çok iyi bir malzeme. Bu nedenle Arifiye – Hacımercan - Çaybaşı İçme suyu Projesi çok uzun yıllar sorunsuz bir şekilde çalışacak bir hat olacak”  dedi.

2013 sonunda tamamlanacak

Projenin kısa vadede Sapanca Gölü, uzun vadede ise ihale hazırlıkları süren Akçay Baraj Projesi’nden temin edilen suyu isale edecek şekilde hazırlandığını kaydeden Rüstem Keleş, “Yüz yıllık nüfus projeksiyonuna göre hazırlanan projeyi 2013 yılı sonunda bitirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.