Organ Bağışı Haftası nedeniyle Serdivan’da düzenlenen programa katılan Vali Mustafa Büyük, organlarını bağışladı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün Organ Bağışı Haftası nedeniyle düzenlediği programa Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin, İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Serdar Değirmenci, İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Mustafa Eren ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri katıldı. 

Programda Vali Mustafa Büyük ve beraberindekilere organ bağışının önemi hakkında bilgiler verildi. Bir bağışçı sıfatıyla masaya oturan Vali Mustafa Büyük, Organ Bağışı Haftasında organlarını bağışlayan ilk kişi oldu.

Kendisinin ve eşi Emine Büyük’ün de gerekli evraklarını imzalayan Vali Mustafa Büyük, “Zor durumda olan insanlara organ bağışı yapmak zorundayız. Hasta olan kişilere daha sağlıklı bir hayat sağlamazsak faydalı olamayız. Dünya’da organ bağışında geri durumdayız. Organ bağışını artırmamız gerekiyor” dedi. 

İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Serdar Değirmenci ise, ülkemizde yaklaşık 20 bin kişinin hayatlarını devam ettirmek için organ nakline ihtiyaç duyduğunu belirtti. Değirmenci, “Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar uygun ve yeterli verici olmaması nedeniyle kısa süre içinde hayatlarını kaybetmektedir. Yine şeker hastalığı, hipertansiyon gibi kronik hastalıkların sonucunda oluşan özellikle böbrek yetmezliği her geçen gün artan vaka sayısı ile ülkemiz için kanayan bir yaradır. Bugün böbrek nakli için bekleyen 17 bin 997 hasta var. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü verilerine göre 20 bin 169 kişi nakil için sıra beklerken, 2011 yılında sadece 320 tane organ bağışı yapıldı. Halkımızın organ bağışı konusunda hassasiyetlerinin artması, ancak bu sayede bizlerin de ihtiyacımız olduğunda organ bulunabileceği açıktır. Ne yazık ki bizler ancak alıcı durumuna gelince bağışın önemini fark edebiliyoruz” diye konuştu./ Remzi ŞİMŞEK