28 Ekim Pazartesi günü verilen ilk dersle eğitime başlayan Serdivan Fikir Sanat Akademisi’nin Perşembe günkü konuğu Prof. Dr. Tahsin Görgün oldu.

31 Ekim Perşembe günü ilk dersini vermek için Serdivan Fikir Sanat Akademisi’ne gelen Görgün yapılan çalışmanın önemli olduğunu, Akademi ile Serdivan’ın bilim merkezi haline geleceğini söyledi.

1,5 saat süren dersinde Prof. Dr. Tahsin Görgün; Tarih ve Medeniyet, İslam ve Batı Medeniyetleri, tarih içinde birbirleri ile ilişkilerini ele alarak, günümüzde bu medeniyetler arasındaki ilişkinin ne durumda olduğunu katılımcılarla birlikte müzakere etti. Tahsin Görgün ayrıca geçmişte olup bitenleri medeniyet perspektifinden ele alarak günümüz perspektifinden değerlendirdi.

Halen özel bir üniversitede felsefe bölüm başkanı olarak görev yapan Tahsin Görgün güncel konuların yanı sıra Batılılaşma sonrası dönemde İslam Medeniyetlerinin geleceği ve insanlığa neler vaat ettiği ile ilgili soruları, günümüzde ortaya çıkmış olan hadiseleri de dikkate alarak cevaplandırdı.

Görgün ders sonrasında Fikir Sanat Akademisi’ndeki öğrencilerle sohbet etti.

Tahsin Görgün 8 hafta boyunca her Perşembe saat 19.00’da Serdivan Kültür Merkezi’nde hizmet veren Serdivan Fikir Sanat Akademisi’nde öğrencileriyle buluşmaya devam edecek.