Demokrasi nöbetine Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci, yönetimi, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Demokrasi Nöbeti tutan Hendeklilere, Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu “Darbeler ve Türkiye” konulu konferans verdi.
Sofuoğlu, konferansına başlamadan önce belediyenin dev ekranından, geçmişte yaşanan darbelerin nedenlerinin konu edildiği video sunumu yaptı.
 
Sunum sonrası Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, “Darbeler ve Türkiye” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

 
İkinci Ergenekon’dan çıkış tüneline girdik
Sofuoğlu,  Osmanlı’dan bu yana hep Türkiye’ye darbe yapıldığını belirterek, “Bir darbe yaşadık. İsrail’de 17’nci başbakan, Türkiye’de 55’inci Başbakan, beş kez iki parti göreve gelmesine rağmen şuan 55’inci başbakana sahibiz. Zengin bir ülkeyiz, bu zenginlikleri kullanmaya başlayan liderleri ortadan kaldırmaya çalıştılar. Abdülhamit ve Abdülaziz örneğini verebiliriz. Biz 624 yıl 24 milyon kilometre kareyi yöneten bir ülkeydik. İki devletten biriydik. Abdülhamit on yıl daha iktidarda kalsaydı biz süper bir güçtük fakat Abdülhamit’i indirdiler. 2023’ü bekleyelim. Petrol ve doğalgaz kadar kıymetli yolumuz var. Dünya’nın her bölgesinden bizim ülkemize deniz, hava ve kara yolundan rahatlıkla ulaşılabiliyor, bu bizim ülkemize büyük bir zenginlik katıyor. Türkiye’nin zenginliklerini kullandırtmadılar, kullananları indirdiler. Kendi kaynaklarını kullanan bir Türkiye istemiyorlar. Rusya ile ilişkilerimizin hızlanması ile birlikte darbe girişiminde bulundular. Batı Allah’ın izniyle bize bir şey yapamaz, savaşacak halkı yok, nesli yok, bize karşı çıkaracak orduları yoktur. Bize karşı savaştıracak güçleri yoktur. Türkiye iki üç yıldır batıya direniyor, fakat bize bir şey yapamadılar. Savunma sanayimizi geliştirdik. Liderimize sahip çıkacağız, liderimizi kaybettirirlerse bize zarar verebilirler. İkinci Ergenekon’dan çıkış tüneline girdik Bir tünele girdik, inşallah bu tünel kurtuluş tünelidir” dedi.
  
Konferansın ardından dev ekrandan Abdülhamit Han’ın duası okundu.