SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, ikinci rektör yardımcısını da belirledi. Prof. Dr. Savaşan, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13. Maddesi uyarınca Prof. Dr. Hatem Akbulut’u rektör yardımcısı olarak atadı.

Prof. Dr. Hatem Akbulut kimdir?

1961 yılında Van’da doğmuş olan Hatem Akbulut, Van Atatürk Lisesi’nden 1981’de mezun olmuş, 1986 yılında İ.T.Ü. Sakarya Mühendislik Fakültesi, Metalurji Mühendisliği Bölümünde Lisans eğitimini tamamlamıştır. 1987 yılında İ.T.Ü. Sakarya Mühendislik Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak göreve başlamış, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden metalurji ve malzeme mühendisliği alanında 1990 yılında yüksek lisans derecesini almıştır. 1995 yılında yine İTÜ’den ‘kısa fiber takviyeli metal matriskli kompozitler’ alanında doktor unvanını almış ve aynı yıl Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde Yard. Doç. Dr. olarak görev yapmaya başlamıştır. 1996-1997 yılları arasında New Mexico Tech. (ABD)’de ‘nano yapılı lityum pil elektrotları ve ince film nano kaplamalar’ alanlarında doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönmüş ve 1997 yılında doçent olmuştur. Dört adet NATO ASI ve ARW yaz okuluna katılmış, bu etkinliklerde nano yapılı malzemeler alanında eğitim almıştır. Çok sayıda ulusal destekli projede yürütücü olarak görev yapmış, yine çok sayıda COST, ERA-NET, JAPAN-CONCERT ve ikili uluslararası işbirliği projelerinde yürütücü ve araştırmacı olarak faaliyet göstermiştir. 2012-2015 yılları arasında 8 ortaklı FP7 (Green Car -  STable high-capacity lithium-Air Batteries with Long cycle life for Electric Vehicles) projesinde Türkiye tarafı yürütücülüğü yapmıştır.

1995-1996 ve 1997-2003 yılları arasında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm başkan yardımcılığı ve 2011-2014 yılları arasında ise bölüm başkanı olarak görev yapan Akbulut, 2014-2018 yılları arasında disiplinler arası Nanoscience and Nanoengineering Enstitü Anabilim Dalı Başkanlığında bulunmuştur. Sakarya Üniversitesi Merkez Laboratuvarı (SARGEM) kurucusu olup bu birimin müdürü olarak 2014-2018 yılları arasında görev yapmıştır.

Prof. Dr. Hatem Akbulut’un yaklaşık 180 adedi SCI ve SCI-Expanded kapsamındaki dergilerde olmak üzere 200 den fazla makalesi, beş adet uluslararası kitap bölümü yazarlığı ve uluslararası konferanslarda sunulmuş birçoğu davetli konuşmacı olmak üzere 300' ün üzerinde bildirisi bulunmakta olup yayınlarına 2000' in üzerinde atıf yapılmıştır. SCI' de kayıtlı 36 dergide hakem olarak görev yapmaktadır. TÜBİTAK MAG danışma kurulu ve çağrılı programlar danışma kurulu üyesi ve BOREN daimi panelistliği görevlerinde bulunan Hatem Akbulut, Polonya, Slovakya gibi ülke ulusal projelerinde de hakemlik yapmaktadır.

Araştırma alanları içinde başta lityum esaslı piller olmak üzere elektrokimyasal enerji depolama, otomotiv ve savunma sektörüne yönelik nanokompozitler ve nanokompozit kaplamalar yer almaktadır.

Prof. Dr. Hatem Akbulut, evli ve bir kız çocuk babasıdır.