Ankara’da yapılacak olan Cumhuriyet Yürüyüşü için Sakarya’dan gece 01:30 saatlerinde yola çıkmaya hazırlanan 75 kişilik Türkiye Gençlik Birliği(TGB) üyesini taşıyacak olan otobüs şoförünün korkarak kaçması sebebiyle 4 saat otobüs beklediler.

TGB Sakarya Başkanı Alican Yoldaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “ Cumhuriyet Bayramımızı kutlamak için Ankara’ya birçok ilden araç kaldırıyoruz. Arkadaşlarımızla görüştüğümüz kadarıyla birçok ilde yola çıkan otobüsler engellendiği bilgisini aldık. Bu faşist bir tutumdur. Toplumun iyiliğini değil kendi tutumlarını sergiliyorlar” dedi.

Çevrede bulunan polislerin gelen otobüs şoförünü korkutarak kaçırdığını iddia eden Yoldaş; “Polisler şoförü tehdit ettiği için bizi taşıyacak otobüsün şoförü korkarak kaçtı. Polis şoföre buradan bu insanları taşırsan Sakarya’da senin canını yakarız demişler. Başka bir otobüs ve minibüs bulduk biz bir şekilde buradan yola çıkacağız. Gitmek konusunda kararlıyız ve hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Yaklaşık 4 saat sonra bulunan otobüs ile yola çıkan 75 kişilik grup şehir çıkışında Emniyet Ekipleri tarafından durdurularak kimlik sorgulamasına girdi. Araçlarında evraklarını inceleyen Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri işlem bittikten sonra TGB üyelerine yolculuk izni verdi. Cumhuriyet Halk Partisine ait bir aracıda durduran Emniyet ekipleri, aracın evraklarında eksiklik olduğu gerekçesiyle aracın geçişine izin vermeyerek aracı trafikten men etti.