Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı ve Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu ağırladı.
Ziyarette; Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Arifiye’de hayata geçireceği yaşam alanı ve köprü projesi ile, Arifiye Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Arifiye ilçe merkezini, Büyükşehir Belediyesi Otogar kavşağına bağlayacak olan 20 m. genişliğindeki yeni cadde projeleri ele alındı.



Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada; “Arifiye’mizi geliştirecek ve değer katacak projeler bir bir hayata geçiyor. Müjdesi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu tarafından verilen Arifbey Mahallesi İmam Hatip Lisesi arkasındaki 9 bin m²’lik alana yapılacak olan Yaşam Alanı Projesi ve ilçemizin ulaşımına büyük bir katkı sağlayacak olan 70 m. uzunluğundaki Nehirkent Köprüsü Projeleri ile belediyemizce Arifiye merkezini otogar kavşağına bağlayacak olan 20m. genişliğindeki cadde projesi.

Arifiye’mizde ulaşımda kilit rol oynayan Atatürk Caddesinin çok yoğun oluşu nedeniyle, trafikte aksamalar yaşandığından, Atatürk Caddesine paralel ikinci bir cadde oluşturmak için düğmeye bastık. Şu anda gerekli izinler ile ilgili işlemler tamamlanmak üzere. Kısa bir zaman içerisinde bu caddeyi üst geçit ile irtibatlandırarak Merkezdeki trafiği önemli ölçüde rahatlatacağız. Böylece Neviye, Cumhuriyet ve Fatih Mahallelerinden gelen araçlar, ilçe merkezine girmeden direkt olarak otogar kavşağına kadar gidebilecek.



Yine, Büyükşehir Belediyemizce ilçemizde 9 bin m²’lik alan üzerine, içerisinde vatandaşımız için tüm gereklilikleri barındıran Yaşam Alanı Projesi ile Arifiyeli hemşerilerimiz ve Sakaryalılar Gölbaşı Parktan sonra yeni ve Modern bir Parka daha kavuşacak” dedi.

İlçede hayata geçirilecek projelerin bunlarla sınırlı olmadığını söyleyen Başkan Karakullukçu, “Büyükşehir Belediyemizce Nehirkent Mahallemizde Sakarya Nehri üzerine inşa edilecek olan 70 m.’lik köprü, Arifiye Merkez ile Mollaköy, Hacıköy, Çaybaşı Fuadiye, Türk Çaybaşı, Kemaliye, Semerciler, Karaçomaklar gibi Sakarya Nehrinin karşı kıyısında bulunan mahallelerimiz arasındaki ulaşım daha da rahatlayacak.

Sayın Kaymakamımız Adem Yazıcı ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na Arifiyeli hemşerilerimiz adına çok çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.