Diriliş Saati Dergisi adına Serdar Duman'ın okuduğu basın açıklamasında İslam coğrafyasında Kürt sorunundan Suriye sorununa kadar tüm meselelerin şiddete başvurmadan müzakere temelinde çözülmesi gerektiği kaydedilerek "Ortadoğu'nun temel sorunu Amerika ve onun mutlak müttefiki İsrail'dir. Amerika ve İsrail Ortadoğu'dan kovulmadıkça bölge halklarına huzur gelmeyecektir" denildi.

Açıklamanın devamında ABD'nin Suudi Arabistan eliyle Katar'a operasyon yaptığı belirtilerek " Ortadoğu'da Amerika; gasp edilen Filistin topraklarını geri alma mücadelesi veren Hamas ve darbe ile işbaşına gelmiş Sisi yönetimine karşı silaha başvurmadan direnen İhvan-i Müslimin Hareketi'ni de hedefe koymuştur. Bu yönüyle ilgili hareketlere sahip çıkan Türkiye de Amerika'nın hedefindedir. Sırada İran ve Türkiye vardır. Amerika'nın İran ve Türkiye'ye dönük örtülü operasyonlarının önümüzdeki süreçte hız kazanacağını söylemek kehanet değildir. Amerika, İran ve Türkiye'yi diz çökecekleri ve Amerikan planına tabi olacakları bir noktaya getirmek için her türlü siyasal, ekonomik, sosyal, istihbari müdahaleleri bu ülkelere örtülü veya örtüsüz uygulamakta tereddüt etmeyecektir. Türkiye ve İran devlet aklının artık rekabeti değil, dayanışmayı esas alacakları bir süreci başlatmaları ve güçlü bir ittifak ilişkisi oluşturmaları bölgemiz açısından son derece kritiktir" ifadelerine yer verildi.

Son olarak CHP'nin konuya ilişkin tavrı da eleştirilerek, "Buradan CHP yönetimine sesleniyoruz: Katar operasyonu sonrası İhvan-i Müslimin Hareketi için sarf ettiğiniz sözler tam bir gaflet ürünüdür. Katar'daki Amerikan operasyonuna karşı duruş sergileyeceğinize, Mısır'ın darbeci diktatörü Sisi yanında saf tutar bir görüntü vermeniz son derece hatalıdır. Rabia işaretine karşı alerjiniz tüm Müslümanları rencide etmektedir. Konu laiklik olunca seküler damarlarınız kabarmakta ve adalet duygusunu yitirmektesiniz. CHP yönetimini yanlış duruşunu değiştirmeye davet ediyoruz. Aksi takdirde bu vebalin altında kalmaları kaçınılmazdır" görüşü dile getirildi.