Platform Adına Diriliş Saati Dergisi'nden Ali Gürler'in okuduğu açıklamada, 1967'den beri ilk kez Filistinli Müslümanların Aksa'da Cuma namazı kılamadığı ve İsrail'in Aksa'ya giriş için dedektör kontrolü şartı getirdiği belirtildi.

Dünya Müslümanlarının yaşanılan iç savaşlar nedeniyle Filistin sorununa duyarsızlaştığına dikkat çekilen açıklamada; "Bizi öyle birbirimize düşürdüler ki Filistin davasını unuttuk. Afganistan'da, Irak'ta, Suriye'de, Libya'da, Yemen'de iç savaşlarla birbirimizi boğazlıyoruz. Asıl düşmanları unuttuk. Amerika ve İsrail'in bölgemizdeki tuzaklarına düştük. Mezhebi ve etnik ayrışma hastalığına düçar olduk. Tam bir kaos halini yaşıyoruz. Artık silkinmemiz gerekiyor. Vahdeti sağlamalıyız. Bölgemizdeki iç savaşları barışçıl müzakerelerle sonlandırıp, tüm enerjimizi Amerika ve İsrail'in bölgemizden kovulmasına harcamak zorundayız. Filistin sorununu tekrar ümmet için merkezi bir konuma oturtmalıyız" denildi.

Hükümete İsrail ile ilişkileri kesme çağrısı yapılan açıklamada; "Filistin halkının mağduriyetini giderecek yardımlar kadar, başta Hamas olmak üzere Filistin direnişine her türlü eğitim ve teçhizat yardımı yapmak da hükümetin boynunun borcudur. Gelişmiş silahlarla donatılmış Filistin direnişi Siyonistlerin kabusu olacaktır. Türkiye, İran ve Pakistan gibi ülkelerle işbirliği yaparak Filistin direnişini güçlendirmelidir" ifadelerine yer verildi.

Son olarak boykot çağrısı yapılarak açıklama da şu ifadelere yer verildi; "Buradan halkımıza sesleniyoruz: Siyonistlerin ürettiği tüm ürünler ve Siyonist kuruluşlara karşı boykot duyarlılığımızı en üst seviyeye çıkarmalıyız. Aldığımız her ürünün, yemek yediğimiz ya da kahve içtiğimiz her mekanın kime ait olduğunu irdeleyelim. Paramızla Siyonistlere hizmet etmeyelim. Filistin halkına ve direnişine maddi ve manevi yardımlarımızı gönderelim. Dualarımız kadar, tüm maddi imkanlarımızı Filistin için seferber edelim. Filistin'de yaşanan süreci sürekli gündemimizde tutalım. Bu sürecin görmezden gelinmesine izin vermeyelim. Ümmet bilincini kuşanarak Filistin halkı ile bütünleşelim, Filistin davasını yaşamımızın merkezine yerleştirelim."