Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu, bu ayki toplantısında AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ü ağırladı. Etkinliğe AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün yanı sıra, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve Platform üyeleri katıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, konuşmasında terör olaylarına değinerek, "Dertleri Türkiye'yi bölmek değil. Dertleri Türkiye'yi önümüzde yüz yılda jonittihat, jonkurdist bir hareketle teslim almak. Dertleri bağımsız bir Kürdistan değil, dertleri tek parti şeflik döneminde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yapmak isteyip yapamadıklarını aradan bir yüz yıl geçtikten sonra jönkürdist, jonittihatçı bir hareketle Türkiye'yi teslim almak istiyorlar. PKK terör örgütünün 3 numaralı ismi şu ifadeleri söylüyor. Özerk, özgür, özgür önderlik, özerk kürdistan, demokratik Türkiye. Neden demokratik Türkiye diyor? Son dönemde radikal demokrasi başlığı altında geliştirdikleri bir teori ile devlet dışı örgütlenme modelinden bahsediyorlar. 'Biz Türkiye'yi istiyoruz sizden' diyorlar. Bunu onlara söyleyen irade yüzyıl evvel Lozan'da kim bizi sınırlandırmak istemiş ise yüz yıl sonra Lozan'da bizi sınırlandıranlar bu jönkürdistan üzerinden bu milletin ayaklarına kıpırdayamacak şekilde ağırlık bağlamak istiyorlar. Bunların hepsini de kontrol edilebilir bir Türkiye için yapıyorlar. Melese bu noktadır ve bunları görmek zorundayız" diye konuştu.

Son zamanlarda meydana gelen terör saldırılarını da değerlendiren Külünk, "Ankara'nın orta yerinde patlatılan bomba, klasik terör saldırı değildir. Sultanahmet'in orta yerinde patlatılan bomba klasik alıştığımız terör saldırısı değildir. 17 Ekim'deki Ankara saldırısı klasik bir terör saldırısı değildir. Bütün bu saldırılar Türkiye'nin karşılaştığı son dönemde asimetrik terör biçimin karşılığı olan ve beraberinde küresel ölçekte bu coğrafyada şekillenmesinde araç olarak kullanılan diplomasinin en iğrenci olan terör üzerinden verilen mesajların olduğu bir terör saldırısıdır. Bütün denklemi düşünürken buradan düşünmek zorundayız" dedi.