Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Başkanı Erdem Ercan’ın gözaltına alınması ve telefonunda Bylock çıkmasının ardından tutuklandığını söyleyen Sakarya Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı yapılacağının da doğru olduğunu söyledi.

İl protokolünün kendisine gerçekleştirdiği ziyarette MBDD Genel Başkanı Erdem Ercan’ın tutuklanması konusunun gündeme gelmesi üzerine Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Saldırı yapılacaktı”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı yapılacağı iddialarının doğru olduğunu söyleyen Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, “CHP mitingi için saldırı istihbaratını aldığımızda dernekleri incelemeye aldık. Bu inceleme sırasında Erdem Ercan’da Bylock çıktı. Ben Erdem Ercan’ı tanımam. Gözaltına aldığımızda herkes bize, ‘geçmişi araştırıyorsunuz’ diye bir sürü şey söyledi. Fakat öyle bir durum yoktu. Evet saldırı yapılacaktı! Ve biz engelledik. Bu konuda ciddi istihbarat bilgileri ve bununla ilgili sosyal medya paylaşımları var” dedi.

 “Bir numaralı FETÖ’cü”

Sorgusunda Erdem Ercan’ın ByLock’u kendisine Murat Akçan'ın yüklediğini söylediğini belirten Pınarbaşı, “Murat Akçan firaridir ve bir numaralı FETÖ’dür. Türkiye’de İstihbarat Şube Müdürü tarafından yüklenen tek ByLock bu olaydır. Bir insanın hattında ByLock yüklüyse, o insan sorgusuz sualsiz FETÖ’nün bir numaralı, en güvenilir adamlarındandır. Çünkü bu ByLock olayı basit bir olay değildir. 16 haneden oluşan bir şifreleme uygulaması vardır ve bunu 4 kere tekrarlayıp girmeleri gerekir. Yüklemeyi de onlar yapar” şeklinde konuştu. /MedyaDetay