Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin başkalığında gerçekleştirilen buluşmada Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, SATSO Genel Sekreteri Tevfik Öztürk, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, Festival Koordinatörü Remzi Adıyaman, paydaş kurum ve sektör temsilcileri yer aldı.

Şehir ve ülke ekonomisine büyük katkı
8-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar için hazırlıklara başladıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, bu yıl fuar olarak 4. kez ev sahipliği yapılacak Peyzaj ve Süs Bitkiliği Fuarı'nın şehir ekonomisine çok büyük katkılar sunacağını dile getirdi. Başkan Yüce,
“Sapanca Kırkpınar’daki alanın fidan ve süs bitkiciliğinde akla gelen ilk yer olması için tüm dinamiklerimizle hareket edecek, üreticilerimiz ve sektör temsilcilerimizle yurtiçi ve yurtdışına şehrimizden fidan ihraç edecek, şehir ve ülke ekonomisine bu alandan katkılar sunmaya devam edeceğiz” dedi.

"Organizasyon şehre her alanda katkı sağlıyor"
Yurtiçi ve yurtdışından pek çok kişinin katıldığı organizasyonun bu yıl kapsamının genişlemesiyle daha fazla ziyaretçinin geleceğini ifade eden Başkan Yüce,
“Organizasyon ile yaşanacak hareketlilik hizmet sektörü başta olmak üzere farklı farklı alanlara büyük katkılar sunacak. Ayrıca şehir ekonomisi için de önemli bir fırsat olacak. Son 3 yılda yaptığımız festivallerin çıktılarını da masamızın üzerinde tuttuk ve çok olumlu bir tabloyla karşılaştık. Şehrimiz markasına bu alanda değer katmaya devam edecek, sektör ve üreticilerimizin yanına olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Hazırlıklar sürüyor
Programın açılışında Festival Koordinatörü Remzi Adıyaman da hazırlıklara dair bilgiler paylaştı. Adıyaman, 3 yıl boyunca Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivalini yerel yönetimlerin, eğitim kurumlarının, üreticilerin, STK’ların, vatandaşların önemsediğini ifade ederek,
“Bu yıl festivali fuar statüsüne taşıyoruz. Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Fuarı kısa adıyla PSB Anatolia’yı inşallah 8-11 Eylül tarihleri arasında Sapanca Kırkpınar’da gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımızı tüm paydaşlarımızla birlikte sürdürüyoruz” dedi.

40 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor
Sakarya’nın peyzaj ve süs bitkiciliğinde Türkiye’de en büyük üretim hacmine sahip şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Adıyaman,
“Geçtiğimiz yıl pandemiye rağmen festivalimizi tamamladık ve şehrimize ilgiyi çektik. Yaklaşık 30 bine yakın ziyaretçiyi şehrimizde ağırladık. Bu yıl da fuar olarak gerçekleştireceğimiz organizasyon, pek çok avantajı da beraberinde getirecek. Bu yıl da 40 bini aşkın bir ziyaretçi bekliyoruz. Yurtdışı ziyaretçileriyle de bu sektöre canlılık kazandıracağız. Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Fuarı'nın şehir ve ülke ekonomisine büyük katkısı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 

Paydaş kurumlardan destek
SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık,
“Peyzaj ve Süs Bitkiciliği alanında yapılan çalışmalardan memnuniyet duyuyorum. Büyük emek gösteren Festival Koordinatörü Remzi Adıyaman’ın nezdinde tüm paydaşları kutluyorum. SUBÜ olarak ziraat fakültemizle tüm desteği vermeye hazırız” derken; SATSO Genel Sekreteri Tevfik Öztürk ise SATSO Başkanı Akgün Altuğ’un selamlarını ileterek, imkanlar dahilinde gerekli desteği Ticaret ve Sanayi Odası'nın sunacağını kaydetti. 

"Uluslararası boyuta ulaştık"
Orman Bölge Müdürü Ziya Polat da katkılar sunacaklarını ifade ederken; Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, borsa olarak çalışmayı önemsediklerini dile getirerek, paydaş olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. SÜSBİR Başkanı Mehmet Yaşar,
“4.’sü olacak fuarımıza ilk başladığımız günden bugüne çok büyük bir aşama kat ettik. İnşallah daha iyi olacak. Bu sene fuar olduk ve uluslararası bir boyuta taşındık. Sakarya için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SÜSBİR Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bilgin ise bölgenin tek fuarı olacağını belirterek, katkıları dolayısıyla Başkan Ekrem Yüce’ye teşekkür etti. Arifiye Süs Bitkicileri Kooperatifi Başkanvekili Cevat Kabil, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, sektör için çok önemli bir adım olduğunu kaydetti.