EBS Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, “Toplumu germenin, eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonunu aşağılara çekmenin maliyeti ağır olur. Öğretmenlere, not verdiği öğrencileri tarafından değer biçilmesinin yolunu açmak, sağlıklı bir yaklaşım değildir. Başarısız olduğu için düşük not alan öğrencinin öğretmenine düşük not verdiği bir tabloyu düşünmek dahi istemiyorum. Yol yakınken, bu akla ve mantığa aykırı performans sisteminden vazgeçilmelidir” dedi.

Sendikal çalışmaları ve üye sayısı ile öne çıkan Mengen, geçmişte düşülen hataları tekrar etmeden, eğitimin kök sorunlarına deva olacak, kalıcı, özgün ve geleceğe emin adımlarla yürümemizi sağlayacak çalışmalara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Mengen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vicdanları yaralayan, haksızlıklara neden olan mülakat, adalet duygusunu zedeleyen, iş barışını bozan sözleşmeli öğretmenlik, rayına bir türlü oturtulamayan yönetici atama, giderilemeyen öğretmen açığı, bir türlü çözülemeyen okulların bütçe sorunu gibi onlarca çözüm bekleyen sorunumuz var. Bu konularda atılan her adım, çözüm diye sunulan her sistem, dertlere deva olmadığı gibi, yeni sorunlara kapı açmaktadır. Zincirleme hataların sebebini sorgulamadan, farklı görüşlere ve eleştirilere kulak asmadan, istişare mekanizmasını işletmeden varacağımız yer doğru yer değildir.”   

Mengen ayrıca performans sistemine karşı eylem kararı aldıklarını ifade ederek; “Genel Merkez Yönetim Kurulumuz, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmen Strateji Belgesi kapsamında yürürlüğe konulmaya çalışılan, pilot uygulaması başlatılan öğretmenlerin performanslarının değerlendirilmesine karşı kamuoyu desteği oluşturmak ve bu hatalı uygulamanın mağduriyet oluşturmasını önlemek amacıyla uygulamaya konulacak performans değerlendirme süreçleri kapsamında yapılacak değerlendirmelerde, tüm değerlendirme kriterleri bazında tüm eğitim çalışanlarına tam puan verilmesi yönünde sendikamız üyesi yönetici ve öğretmenlere çağrıda bulunulmasına karar vermiştir”  dedi.