Başkan Akdardağan, “AVM’ler ve zincir marketlerin neredeyse her sokak arasında ve mahalle başlarında hızla çoğalması hepimizi çaresiz bırakmaktadır. Günümüz piyasa şartları esnafı artık rekabet edemez hatta ayakta duramaz hale getirmiştir. Zincir Marketler hızla  tekelleşerek esnaf ve sanatkarın ekmeğini bölmesinin yanı sıra, vatandaşımıza istedikleri fiyatla ürün satışı yapabilmektedir. Durum böyle olunca yüksek fiyat karşısında çaresiz kalan vatandaşımız ve esnafımız her geçen gün ekonomi sıkıntı yaşamaktadır” dedi. 

Akdardağan, “Zincir marketlerin kuralsızca her gün yeni şubelerinin açılışına izin verilmesi, perakendede tekelleşmeye doğru bir gidişin olması en büyük sorunumuzdur. İsteğimiz bir an önce perakende yasanının güncellenmesi ve zincir marketlere yönelik sınırlandırma getirilmesidir. Aksi takdirde esnafın ihmal edilmesi, işsizlik ve kapanan dükkanların artması kaçınılmazdır. Durgun piyasa, giderlerin artması ve nakit sıkıntısı esnafımızı iyice bunaltmıştır” diye konuştu,.

Ülke ekonomisinin dinamosu olan esnafların fiyat artışı konusunda denge unsuru olduğuna dikkat çeken Başkan Akdardağan, “Esnaf semtlerin vazgeçilmezleridir. Esnafımız zaten veresiye defteriyle kuruş hesabı yapmadan sürekli milletimizin yanında yer almaktadır. Dengesiz ekonomik ortama neden olan ulusal  zincir marketlere yönelik önemli yaptırımlar acilen devreye alınmalı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında sıklıkla dile getirdiği gibi 'piyasanın şartları' kılıfı adıyla fırsatçılığa yönelenleri önlemenin, mutfaktaki yangını söndürmenin, fiyat istikrarın sağlanmanın yolunun esnafımızı kollamak ve güçlendirmekten geçtiğini düşünüyoruz” dedi. 

Akdardağan, “Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanımız Bendevi Palandöken öncülüğünde diğer illerimizin bakkal odaları olarak isteğimiz piyasanın bir an önce dengelenmesi, işsizliğin önlenmesi, milletimizin değerlerinin yaşatılması, geleneksel ticaretin devam etmesi için gerekli yasal düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmesidir. Her zaman esnafımıza büyük önem veren Cumhurbaşkanımızın söylemini destekliyor, yapılacak olan girişimlere esnaf olarak tam destek veriyoruz” diye konuştu.