Dünya üzerinde hızla yayılan ve çok sayıda kişinin öldüğü koronavirüs Türkiye’de de yayılmaya başladı. Ülke genelinde koronavirüse karşı tedbirler had safhaya çıkarıldı. Virüsün yayıldığı bugünlerde marketlerden alınacak sebze ve meyveler konusunda da vatandaşa uyarıda bulunan Sakarya Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, hükümetin ise kararname ile marketlerde yapılan sebze ve meyve satışlarını durdurması gerektiğini ifade etti.

"Pazarlarımızda hijyene çok önem vermekteyiz"
Pazarcı esnafına eldiven ve maske dağıtarak bilgilendirdiklerini söyleyen Başkan Muzaffer Kabacan; “Biz Sakarya Sebzeciler ve Meyveciler odası olarak pazarlarımızda hijyene çok önem vermekteyiz. Koronavirüs çıktığından beri biz pazar yerlerimizdeki denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bu hafta itibari ile komple eldiven dağıttık, maske dağıttık, pazar yerlerimizde esnaflarımızı bilinçlendirdik. Şu anda pazarcı esnafımız pazar yerlerinde eldivensiz satış yapmamakta, hepsinde eldiven takılıdır. Hem sağlığı hem de müşteri sağlığı açısından. Birçok kısmı da maske takmaktadır. Bu konuyla ilgili çok dikkatli olmamız gerekir” dedi.

"Marketlerde yapılan sebze ve meyve satışlarının durdurulması lazım"
Vatandaşları bu ortamda marketlerden sebze ve meyve almamaları konusunda uyaran Başkan Kabacan; “Özellikle marketlerden alınan meyve ve sebzelere çok dikkat edilmesi lazım. Hükümetimizin bir kararname ile marketlerde yapılan sebze ve meyve satışlarını durdurması lazım. Bilindiği gibi marketlerde sebze ve meyvelerin satışı herkesin elinin değdiği bir ortamda satılmaktadır. Zaten bu virüs bilindiği gibi dokunma ve el temasıyla geçiyor. Çiğ yenen sebzeler ve meyveler ellendiğinde biz bunu tükettiğimizde bu mikrobu direkt olarak bünyemize alıyoruz. O yüzden halkımıza sesleniyorum, kesinlikle marketlerden bu ortamda sebze ve meyve almayın. Pazarlarımız son derece hijyeniktir. Pazarcılarımız bilinçli ama marketlerde öyle değil. Marketlerde vatandaş geliyor kendisi seçiyor meyve ve sebzeleri. Almadığı ürünü elliyor ama tekrar geri bırakabiliyor. Eğer ki bu insan mikrop taşıyorsa ondan sonraki o meyve ve sebzeyi alan insan da o mikroptan etkilenecektir. Buna halkımızın kesinlikle çok dikkat etmesini istiyorum” diye konuştu.