Bir yılı aşkın bir zamandır hayatı olumsuz etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle işsizlik arttı, vatandaşın alım gücü düştü. Kiloyla alınan ürünler tane hesabıyla alınmaya başlandı. Adapazarı katlı pazaryeri esnafı da bu durumdan en fazla etkilenen kesim oldu. 
Çok yüksek riskli kategoride yer alan kentte, pazarcı esnafı, satışların giderek düştüğünü ve gelirlerinin maliyetleri karşılayamadığını dile getirdi. Pandemi sebebiyle ekonomik krizin olduğunu kaydeden esnaf, sabah açtıkları tezgahlarını akşam zarar ederek kapattıklarını ve alım gücü düşen bazı vatandaşların pazarda en ucuz ürünleri bulma telaşında olduklarını belirtti.


Alım gücü düşen vatandaşların pazarcı esnafını da etkilediğini belirten esnaf Mustafa Kıran, “Vatandaşın pazarda alım gücü oldukça zayıfladı. Kış şartları ve şu zamandaki masrafların yüksek olması vatandaşı oldukça zorluyor. Vatandaşı etkileyen durum doğrudan bizi de etkiliyor. Çünkü mal satmakta zorlanıyoruz” dedi.
Alış verişlerde zorlanmalar olduğuna değinen esnaf Yusuf Onbaşıoğlu, “Fiyatlar aşırı derecede yüksek. Sebze, meyve fiyatları uçmuş durumda. Bir adet marul 5 lira. Yani yaprağı 50 kuruşa geliyor. Satın alma gücü her geçen gün düşüyor. Katlı Pazar yerindeki müşteri kitlesi, daha çok asgari ücretle geçinen ve emekli olmuş kesim. Bu kesimin de gelir seviyesi ortada” diye konuştu.