Taraklı’da Ankara Caddesi ile Orhangazi ve Yunuspaşa Çarşısı, Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık parkı ile Yunuspaşa Camiine kadar olan bölümde çift yönlü olarak park yasağı uygulamasına başlandı.

Karara uymayan araç sürücülerine para cezası uygulanacağını belirten yetkililer, "İlçemizde Trafik Komisyonu tarafından alınan karar gereği söz konusu noktalarda park yasağı uygulamasına başladık. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz, araç sürücülerini söz konusu güzergahlarda araçlarını park etmemeleri için uyarıyor. Bu karara uymayan sürücüler hakkında para cezası uygulaması yapılacak. Bu kararla ilçemizin trafik akışı ve yaya geçişlerin rahatlıkla sağlanacaktır" dediler.

Taraklı ilçesi Ankara Caddesi üzerinde başlatılan park yasağı kararından memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Sürücüler ise kararın uygulanmasında esneklik gösterilmesini istedi. Cadde üzerinde eczane, lokanta bulunduğuna dikkat çeken sürücüler, park yasağının caddede araç trafiğini rahatlatacağını ancak buna alışmak için zamana ihtiyaçlarının olduğunu söylediler

Park yasağı uygulanacak yerlerde iş yerlerine mal indirecek ve yükleyecek olan esnafa kısa süreli park izni verileceği bildirildi. İlçe merkezine uyarıcı levhalar da takıldı.