Adapazarı Belediyesi Trafik Zabıtasının, Park54 tabelası altına park eden araçlara da “İŞGAL” tutanağı bırakması, sürücüleri şaşkına çevirdi.

Adapazarı Cumhuriyet Mahallesi Telli Sokak’ta bulunan Park54 tabelasını gören sürücüler, araçlarını buraya park ediyor. Ancak sürekli olarak bu bölgede dolaşan Trafik Zabıtası park tabelasının altına bırakılan tüm araçlara işgal tutanağı kesiyor.

Park54 uygulamasıyla Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ilgilendiğini belirten vatandaşlar, ceza tutanağını Adapazarı Belediyesi Zabıta ekiplerinin kesmesine ise bir anlam vermediklerini söylüyor.

Park54’ten fiş alan almayan tüm araçlara park yasağı (işgal) tutanağı kesen Adapazarı Belediyesi’nin araçların camlarına bıraktığı kağıtlarda, “Aracın park edilmemesi gereken alana park (Kamuya ait alanı işgal) ettiğinizden ve aramalara rağmen bulunamadığınızdan, 1608 sayılı Belediye Ceza Yasağı doğrultusunda Trafik Şubesinden künyeniz tespit edilerek Adapazarı Belediye Encümenine sunulmak üzere ceza zaptı tanzim edileceğine dair işbu ihbarname tarafımızdan yerinde hazırlanarak imza edilmiştir” ifadeleri yer alıyor.

Vatandaşın merak ettiği ise, Park54 tabelası altına aracını bırakanlara, neden Büyükşehir’in parkomat görevlisi yerine Adapazarı Belediyesi zabıta ekiplerinin tutanak tuttuğu.

Onlarca aracın camında aynı tutanakları gören vatandaşlar duruma isyan ederek, “Madem buraya park etmek yasak, o halde neden Park54 tabelası var? Hadi diyelim parkomattan makbuz almayı unuttuk, neden Park54 görevlisi değil de zabıta tutanak tutuyor? Biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Bu işte bir terslik var. Park54’ten kim sorumlu?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Sürücülerin bir çoğu da, cezalara itiraz edeceklerini ifade ederek, “Zabıtanın yaptığı tam bir işgüzarlık. Hepimiz burada işyeri sahibiyiz. Aracımızı nereye koyacağız? Hem her tarafı park yaptılar hem de park edince ceza kesiyorlar. Birileri bizimle dalga mı geçiyor anlamadık” diye konuştular. /Remzi ŞİMŞEK