Serdivan İlçesi Kızılcıklı Mahallesi'nde yaşayan Arzu Şen, engelli oğlu 18 yaşındaki Ömer Şen'in evlerine uzak noktada bulunan parka gidemediğini ve koronavirüs nedeniyle uzun zamandır evde kaldığını belirterek Serdivan Belediyesi’nden yardım istedi.
Arzu Şen'in yardım isteğini geri çevirmeyen Serdivan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Ömer Şen'in evinin önüne engelsiz park kurdu.
Serdivan Sosyal Yardım İşleri Müdürü İbrahim İkiz, belediye olarak sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini söyleyerek, “Pandemi öncesinde nasılsa, pandemiden sonra da aynı kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Arzu hanım belediyemizi arayarak engelli bir çocuğunun olduğunu ve parka gidemediğini söyleyerek bizlerden yardım istedi. Evimin önüne bir park yapar mısınız diyerek ricada bulundu. Biz de park ve bahçeler ekiplerimizi ilgili yere yönlendirdik yer tespiti yaptılar. Tespit sonrası engelli Ömer kardeşimize evinin önünde bir park yeri oluşturarak parkı Ömer kardeşimizin ayağına getirdik” dedi.


Engelli annesi Arzu Şen de, “Ben engelli bir çocuğa sahibim. Oğlum Ömer pandemi döneminde parka gidemedi. Ayrıca epilepsi hastası da olduğu için yalnız bırakamıyorum. Devamlı benim gözetimimde olması gerekiyor. Yakınlarda park olmadığı için, evimizin önüne bir park yapılması için belediyeye müracaatta bulundum. Sağolsunlar beni geri çevirmediler. Belediye ekipleri ertesi gün gelerek salıncaklı bir park kurdu. Çocuğum adına çok teşekkür ediyorum” dedi./ Mehmet KARAKAŞ