Başta Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş olmak üzere çok sayıda üst düzey kamu personeli hakkında paylaşımlarda bulunulan "Paralel Yapı Deşifre-06" isimli twitter hesabıyla ilgili soruşturma başlatılmasının ardından yaşanan gelişmeler, akıllarda soru işaretleri oluşmasına sebep oldu.
Hatırlanacağı üzerine, "Paralel yapı deşifre-06" isimli twitter hesabından Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, bazı üst düzey bürokratlar ve tanınmış iş adamlarıyla ilgili paylaşımlar yapılmış ve bu kişiler FETÖ ile ilişkilendirilmişti.

Söz konusu twitter hesabıyla ilgili Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılmış ve hesabı açarak paylaşım yaptığı tespit edilen emekli astsubay Murat D., Balıkesir'de yakalanarak gözaltına alınmıştı.
Bunun ardından Sakarya'da O.D isimli bir bürokrat görevden alınırken, üst düzey bürokratlarla olan yakınlığı ile tanınan ve FETÖ’den cezaevine girenlerin yakınlarından, aklama vaadiyle yüklü miktarlarda para aldığı belirlenen C.A. da gözaltına alınmıştı. C.A çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Öte yandan "Paralel Yapı Deşifre-06" twitter hesabıyla ilgili bilgi ve bağlantıları olduğu ileri sürülen bazı iş adamlarının ifadelerine de başvurulmuştu.

ENGELLENİYOR MU?
Ancak son günlerde yaşanan bazı gelişmeler, twitter hesabıyla ilgili yürütülen soruşturmanın engellendiği iddialarını gündeme getirdi.
Sakarya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olan ve veri tabanı materyallerini çözme yetkisine sahip Mehmet Fatih Ersoy görevden alınarak Karasu İlçesine gönderildi.

Dün de Sakarya Emniyet Müdür Yardımcısı Ercüment Türkmen açığa alındı. Zira Türkmen de "Paralel Yapı Deşifre-06" twitter hesabını yöneten emekli astsubay Murat D.'yi gözaltına almıştı.
Mehmet Fatih Ersoy'un Karasu'ya tayin edilmesinin ardından ise söz konusu soruşturmayla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadığı öğrenildi.
Ersoy'un Karasu'ya tayin edilmesi ve Türkmen'in de açığa alınmasında, "Paralel Yapı Deşifre-06" isimli hesapla ilgili bağlantısı bulunanların etkisinin olduğu da gündeme gelen iddialar arasında./ MEDYADETAY