İlçe Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Cevat Keser, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, amatör spor kulüpleri ve binlerce Pamukovalı eşliğinde kaymakamlık binası önünden başlayıp ilçe meydanında son bulan Milli Birlik Yürüyüşünde omuz omuza birlik ve beraberlik görüntüsü sergilendi.


Yürüyüş sırasında Pamukova Belediyesi tarafından 2 bin adet Türk bayrağı dağıtıldı. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları ve tekbirler eşliğinde meydandan buluşan halk, 15 temmuz marşlarıyla demokrasi nöbetini sürdürdü.


İlçe müftülüğü tarafından 15 Temmuz şehitleri için Fetih Suresi okunarak ilçe müftüsü tarafından dua yaptırıldı. Dua’ya müteakiben belediye tarafından katılımcılara pilav, ayran ve su ikramı yapıldı.


Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise tüm camilerden ve belediye ses yayın cihazından sela okundu. Ayrıca gündüz de kaymakamlık tarafından, vatandaşların duygu ve düşüncelerini paylaşmaları amacıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanında anı defteri açıldı.
Belediye Başkanı Cevat Keser anı defterine, "Büyük Türk milleti! 15 Temmuz’da devletimiz, bayrağımız, ezanımız ve bütün değerlerimiz için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ederek gazilerimize sağlıklı uzun ömürler dilerim" yazarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.