Pamukova Kaymakamlığı ve Pamukova Belediyesi tarafından Atatürk Meydanında düzenlenen programda, çiftçiler stantlarda ayvalarını sergilerken, kadınlar ise ayvadan yaptıkları reçel ve tatlılarıyla jüriden puan almaya çalıştı. 
 
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, katıldığı etkinlikte ayva, tatlı ve reçel stantlarını gezerek bayanlardan bilgi aldı. Vali Coş, Pamukova ve Geyve İlçelerinde güzel ayvalar yetiştiğini belirterek, “Bölgesel bir tanıtım içerisinde bu ürünler pazarlandığı taktirde bu bölgenin ve bu ürünlerin Türkiye’de tanınması sağlanacaktır” dedi.
 
Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser ise, “Kaymakamlıkla birlikte birincisini düzenlediğimizi ayva yarışmasına, ilk olmasına rağmen büyük bir katılım sağlanmış olması bizleri son derece mutlu etti. Dünyadaki ayva piyasasının dörtte biri ülkemiz tarafından karşılanmakta olup, bunun da en yüksek payı ilçemiz ve bölgemizden karşılanmaktadır. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu organizasyonu bir festival havasında sürdürecek ve Pamukova ayvasını dünyaya tanıtacağız” diye konuştu.
 
Pamukova Kaymakamı Recai Karal da, Türkiye’de üretilen ayvanın yarısının Sakarya’da, bunun yarısının da Pamukova’da üretildiğini söyledi. Karal, “Temel amacımız ayvayı tanıtmakla birlikte kadının da ekonomiye katkısını sağlamak, onun üretkenliğini arttırmaktı” dedi.
 
Konuşmaların ardından jüri üyeleri ayva ve tatlıların tadına baktı. Yarışmada ayva yetiştiricisi İlknur Kozak birinciliği elde etti. Kozak, yarışmada birinci olduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi./ Kadir KARAKAŞ