Altyapı, yağmursuyu ve içmesuyu projelerinin hayata geçirildiği ilçede asfalt atağını başlattıklarını belirten Toçoğlu, kazı çalışmalarının sonlandığı arterlerde asfalt serim işlemlerini etap etap gerçekleştirmeye devam edeceklerini duyurdu. Toçoğlu, “Altyapı ve içmesuyu çalışmalarının sonlandığı yerlerde asfalt işlemlerimiz devam ediyor. İnşallah asfalt çalışmalarımızla ilçemizi sil baştan yenilemiş olacağız” diye konuştu.
 
A’dan Z’ye hizmet
İlçede hayata geçirilen altyapı çalışmalarına da değinen Başkan Zeki Toçoğlu, “Daha önce de kamuoyuna duyurmuştuk; şehrimizin güney ucu Pamukova’nın altyapısını A’dan Z’ye yeniliyoruz. Bu kapsamda 77 kilometrelik kanalizasyon hattını ilçemize kazandırdık. Bu yatırımın toplam bedeli 25 milyon liradır. Yine ilçemiz için yağmursuyu alanında da önemli çalışmaları hayata geçirdik. 2,6 milyon liralık yatırımla Pamukovamıza 10 kilometrelik yağmursuyu hattı inşa ettik. Bu iki başlıkta çalışmaların sonlandığı yerlerde ise derhal asfalt atağı başlattık. Etaplar halinde asfalt serim çalışmalarını hayata geçirdik” diye konuştu.
 
“Bugün değil yarın için çalışıyoruz”
Toçoğlu, “İlçemize 3 yeni içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Temiz ve sağlıklı su konusunda 16 ilçemizin tamamında olduğu gibi Pamukova’da da çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bildiğiniz gibi ilçemize içmesuyu hattı inşa ediyoruz. 82 kilometrelik entegre bir hat bu. Bu çalışmanın şuanda 53 kilometrelik kısmı tamamlandı. Yine içmesuyunda da çalışmaların sonlandığı arterlerde asfalt çalışmalarını başlattık. Diğer alanlarda da asfaltla ilgili gerekli adımları atacağız. Pamukova’nın bugünü için değil; gelecek 50 yılı için gereken ne varsa yapıyoruz. Altyapıda güçlenen ilçemizi üstyapıdaki diğer birçok projemizle geleceğe hazırlıyoruz” dedi.
 
“Çalışmalarda sona yakınız”
Başkan Toçoğlu açıklamalarının devamında ise şunları söyledi; “Pamukova’da asfalt konusundaki beklentilerin farkındayız. Burada bir program izlendiğini tekrarlamalıyım. İçmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyunda işlemlerin tamamlandığı alanlarda gerekli adımları atıyoruz. Artık sona çok yakınız. Hemşerilerimizden biraz daha sabır bekliyoruz. Asfalt atağının ardından Pamukova’nın çehresi sil baştan değişmiş olacak. Büyükşehir Belediyemizin güçlü hizmet eliyle Pamukova’nın yarınlarını beraberce inşa etmeyi sürdüreceğiz.”
 
Toçoğlu’na hizmet teşekkürü
Pamukova’da gerçekleştirilen çalışmalardan ötürü Başkan Toçoğlu’na teşekkür eden Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser ise, “Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun ifade ettiği gibi; güzel Pamukovamızda kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu konularında önemli hizmetler yapıldı. İnşallah asfalt konusunda da güzel gelişmeler yaşanacak. Pamukova Büyükşehir’in güçlü destekleriyle daha da güzelleşiyor. Beraberce çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah Pamukova’mızı çok daha güzel bekliyor” şeklinde konuştu.