Kemaliye Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programa Pamukova Kaymakamı Recai Karal, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Ali Oktar, Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Akın, İlçe Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Garip, büyükşehir bürokratları, mahalle muhtarları ve mahalleliler katıldı. Asfaltın hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Toçoğlu, daha sonra Mekece Mahallesi’ne de ziyarette bulunarak vatandaşlarla sohbet etti.

Yapılan yol ile bölge kalkınacak

Programın açılış konuşmasını yapan Pamukova Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kemaliye Muhtarı Recep Garip, “Yıllardır yollarımızda büyük sıkıntılar ve zorluklar çektik. Yollarımız bozuktu, çukurluydu. Büyükşehir Belediyesi sayesinde güzel bir yola kavuştuk. Bu yol bizlere sadece il ve ilçe merkezine gitme konusunda kolaylık sağlamayacak. Yayla turizmine çok büyük katkıları olacak. Bölgemizde ekonomiyi kalkındıracak. Yetiştirdiğimiz ürünlerin daha rahat satılmasını sağlayacak. Yol yapımında başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere, emeği geçen herkese muhtarlarımız ve halkımız adına teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.

'Sorunlar Büyükşehir ile halloldu'

Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, “Altyapı çalışmaları sona erdiği sürece Büyükşehir Belediyemiz ile uyum içerisinde çalışarak köylerimizin tüm grup ve mahalle yollarını asfaltla buluşturmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun destekleriyle birçok mahallemizin asfaltı yapıldı. Şu anda SASKİ’nin birçok mahallede altyapı çalışması var. Bu mahallelerimiz de tamamlandığında ara yolları da yenileyeceğz. Mahallelerimizin fazla bir derdi kalmadı. Büyükşehir’e geçtikten sonra birçok sorun halloldu. Başkanımız Zeki Toçoğlu ve muhtarlarımız ile uyum içerisinde hareket ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız bugüne kadar bizlere her türlü desteği sundu” dedi. AK Parti Pamukova İlçe Başkanı Fatih Akın ise, yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür ederek, işbirliği içerisinde Pamukova’yı daha da güzel günlere ulaştıracaklarını dile getirdi.

'İşler daha koordineli'

Mesleğinin daha önceki yıllarında Büyükşehir olmayan yerlerde de görev yaptığını hatırlatan Pamukova Kaymakamı Recai Karal, “Bizlerde o dönemlerde yol, su, duvar, menfez gibi hizmetlerde bulunmuştuk. Büyükşehirlerde bunlar belediyelerimizin görevi. Gözlemlerim Büyükşehir olan yerlerde bu işlerin daha koordineli, daha verimli olduğu yönünde. Bunun eserlerinden birisi de karşımızda. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

65 milyon altyapı 55 kilometre asfalt

Pamukovalılarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Toçoğlu, “2014 yılından sonra bütün ilin Büyükşehir hudutlarına girmesiyle 16 ilçemizde sunacağımız hizmetleri bir program çerçevesinde yapmaya gayret ediyoruz. İlçe belediye başkanımızla tam bir uyum içerisinde, muhtarlarımızın da talep ettiği eksiklikleri öncelik sırasına göre halletmeye çalışıyoruz. Pamukovanın altyapısına 65 milyonluk yatırım yaptık. İçmesuyu, yağmursuyu ve kanalizasyon ağlarını yeniledik. Arıtma tesisini hizmete aldık. Toplam 55 kilometrelik mahalle güzergahlarımızda asfalt attık. Esentepe Sosyal Tesislerini ilçemize kazandırdık. Daha yapacak çok işimiz var” dedi.

'Güzelliğe sahip çıkalım'

Başkan Toçoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Birlik ve beraberlik içerisinde sizlere en güzel hizmetleri getirmeye devam edeceğiz. İşinizi gücünüzü bırakarak burada bizleri ağırladığınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra da yine sizlerin katkıları ve destekleriyle kalan eksik işlerimizi de en kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 3 mahalleye 3 gölet yapılmış. Bunlarda bu bölgedeki vatandaşlarımıza çok ciddi katkılar sağlayacaktır. Bu coğrafyamız gerçekten çok güzel. Artık tozdan topraktan da kurtuldu. Tüm çalışmalarımızın tekrardan hayırlı olmasını diliyor, güzel günlerde kullanmanızı temenni ediyorum.”