“İşimde çok titizim”
Medyadetay.com Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Gümüşel ile Köşe Yazarı Neşat Sazoğlu’nun sorularını yanıtlayan Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, siyasetin uzun soluklu bir maraton olduğunu belirterek, önemli olanın halka ve Hakka hizmet olduğunu söyledi. Keser, “Siyaset bir iki günlük değil. 35 yıldır siyasetin içindeyim. TÜVASAŞ’ta yıllardır Enver Toçoğlu’nun yanında sendikacılık yaptım. O’nun yanında yetişip piştim. Sonra İlçe Sekreteri ve İl Başkanlığı yaptım. Siyasetçi insanı sevecek, insana, halka tepeden bakmayacak. Bayanlar eşimi, erkekler de beni arar. Biz ailecek çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmek için gayret gösteriyoruz. Bir vatandaşımızın bize ilettiği sorunu çözemezsem rahat edemem. Kimseyi gücendirmek, kırmak istemem. Bazen vatandaşları ararım, niye gelmediklerini, kalbini kırıp kırmadığımı sorarım. Kendimi böyle test ederim. Vatandaşlarımız da eksik olmasınlar bizi hiç yalnız bırakmazlar. Bütün konuşmalarımı hazırlarken, eşime de danışırım. Oğlum da, bana laf gelmesin diye büyük özen gösterir, titiz davranır. Ben de işimde çok titiz bir insanım” dedi.

Yılmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmaya devam ettiğini söyleyen Başkan Keser, 4 dönemdir belediye başkanlığı yaptığını dile getirerek, “Buraya da havadan gelmedim. Vatandaşlarımız da bize sahip çıktı. Benim telefonum 24 saat açıktır. Vatandaşlarımız istedikleri her an bana ulaşabilir. Belediye başkanlığı zor bir görev. Ama bize ne görev verilirse verilsin en iyi şekilde yapmaya hazırız. Verilen görevleri en iyi şekilde yapacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. Biz Sakaryalıyız, tüm Sakarya’nın bütün ilçelerini, partili partisiz herkesi kucaklayan bir insanız” diye konuştu.


Neden Genç Parti’den aday oldu?
Programda, Genç Parti’den neden aday olduğunu da anlatan Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, “Cem Uzan Sakaryalıydı. Pamukova’da bir çiftlik kurduklarını öğrendik. İlçemize bir iş adamı gelmiş. Bir belediye başkanı olarak kendisinden okul, cami yapsın, belediyeme araç, gereç, kepçe alsın. Bir başkan ne ister? Biz de kendisinden bunları istedik. Cem Uzan Pamukova’ya 2 okul, 4 cami yaptı. Bunların hepsi duruyor. Belediyeye iş makinesi, araç gereç aldırdık. Kültür merkezi yaptırdık. Bin kişiye maaş bağladık. Bunların 350’si Pamukovalı okuyan gençlerdi. Uzan’lardan hizmet almak için irtibat kurduk. Nankörlük yapamam. Nankör insanı Allah da sevmez. Belediyeme ve ilçeme yaptıkları hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ederim. Sonra baktık ki bir parti çıktı ortaya. Genç Parti’den aday olmam istendi. Bizde vefa duygusu yüksek seviyede. Sonra arkamızdan demezler mi, iş adamını kullanıp kullanıp bıraktı, nankör demesinler diye Genç Parti’den aday oldum. O günkü şartlarda iktidar partisinden de bana teklif gelmişti. Netice itibariyle ben ahde vefadan dolayı Genç Parti’den aday oldum. Seçimi kaybettik. Ama ben kaybettiğime inanmıyorum. AK Parti’den aday olan başka bir arkadaşımız kazandı. Ancak biz Genç Parti’den dolayı seçimi kaybettik. Üzülmedim çünkü neden kaybettiğimi biliyorum. 5 sene dışarıda kaldım ama siyaseti bırakmadım. Vatandaşlarımızla irtibatımı hiç kesmedim. O günlerde MHP’den ve başka partiden de teklif geldi. İstişarelerde bulunduktan sonra MHP’ye katılmaya karar verdim. 2009 yılında aday oldum ve belediye başkanı seçildim. MHP’deki çok değerli arkadaşlarımızın da büyük desteği oldu. Belediye başkanlığı görevi hizmet odaklıdır. Vatandaşlar sizden hizmet bekler. Biz MHP’den seçilmemize rağmen yine de ilçeye birçok hizmet verdik. Benden önce Pamukova’da hizmet veren arkadaşımız iktidar partisinden olmasına rağmen belediye personeline 2 maaş borcu vardı. Biz MHP’den seçilmiş olmamıza rağmen işçiye olan borcumuzu ödedik. O dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan bize sahip çıktı. AK Parti’den abilerimiz, büyüklerimiz var. Benim çalışma tarzımı çok iyi biliyorlar. Başbakan Erdoğan ile görüşmelerimiz oldu. Anketlerde kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz sorusuna ilçede en yüksek oyu alan ben oldum. Bunun neticesinde Erdoğan’ın da teveccühü ile AK Parti ile temasımız başladı” şeklinde konuştu.

İlçedeki yatırımlar
İlçeye yapılan hizmetlerden bahseden Başkan Cevat Keser, Pamukova’da bulunan havaalanının sivil havacılıkta kullanılabileceğini söyleyerek, “Havaalanın olduğu yerde çok eskiden 45 -50 yıl önce oraya ufak uçaklar gelirdi. Biz okula giderken bizi o bölgeye götürürlerdi. Son zamanlarda eğitim amaçlı gelenler var. Sivil havacılıkta kullanılabilir” dedi.

Pamukova’da 3 yıldır altyapı çalışmalarının devam ettiğini ve artık sona gelindiğini kaydeden Başkan Keser, “Altyapı çalışmaları 3 yıldır devam ediyor. Altyapı hizmeti ölmeyen bir hizmettir. Trilyonlarca lira yatırım yapılıyor. Doğalgaz’ın da dörtte üçü tamamlandı. 110 km kanalizasyon, 95 km içme suyu isale hattı döşeniyor. Büyükşehir ve SASKİ’ye teşekkür ediyorum. Çünkü altyapı hizmetleri kolay işler değildir. Pamukova sağlıklı bir altyapıya ve suya kavuşuyor. Halkımızın yüzde 95’i de özverili ve anlayışlı davrandı. Halkımız biliyor ki, bu alt yapı çalışmaları Pamukova’nın en az 50 yılını kurtaracak. Ve çalışmalar bitme aşamasına geldi. Haziran ayında asfalt çalışmaları başlayacak. 15 km’sini büyükşehir, geri kalanını da yani 65 km’sini de Pamukova Belediyesi olarak biz yapacağız. SEDAŞ’a, TELEKOM’a 3 sene önce yazı yazarak altyapı çalışmalarına başlayacağımızı bildirdik. Yapacakları bir çalışma varsa, onların da yapmalarını istedik. Altyapı çalışmalarını yaparken gelin siz de çalışın dedik. Ama cevap geldi. Ben şimdi 15 yıl hiçbir kuruma kazı yaptırmam” şeklinde konuştu.


Bu çalışmaların yanında Pamukova’ya hakim bir tepeye seyir tepesi yapacaklarını da söyleyen Başkan Keser, “Ayrıca ilçe merkezinde bir kentsel dönüşüm var. Binaları 5 kattan 4 kata indirdik. Pamukova fay hattı üzerinde bulunuyor. Bu nedenle böyle bir karar aldık. Ayrıca bir de Gölpark projemiz var. Eski belediye garajının olduğu 10 bin metrekarelik alanda bu çalışmayı gerçekleştirdik. Şu anda yüzde 98’i tamamlandı. İlçe genelinde 42 tane, son derece modern parkımız var. Birçok ilçede bulunmayan kültür merkezimiz var. Eğitim alanında ise iki okulun ihalesi yapıldı. Belediyemizin vermiş olduğu arsalara iki okul yapılacak. Merkezin biraz dışında olacak bu okullar” dedi.
Makamının kapısının yıllardır herkese açık olduğunu söyleyen Başkan Cevat Keser, “Belediyede makam kapısı yıllardır açık. Ailesiyle kavga eden bana gelir, çocuğundan şikayeti olan bana gelir, askere gider harçlığı yoktur bana, hangi doktora gideyim diye sormak için bana gelir. Yol parası olmayan bana gelir. Bunların yanında, düğün yapacaktır eksiği vardır bana gelir. Aklınıza ne geliyorsa, her şey için en ufak çocuğundan en büyüğüne kadar herkese kapım açıktır, bana gelirler. Sıkıntılarını, dertlerini anlatırlar. Ben de yüzde 98’ine maddi manevi ne gerekiyorsa yapmaya çalışırım. Yapamadıklarımız da ya elimizden gelmiyorduk ya imkanlarımızı aşıyordur ya da bizimle ilgili değildir. Bu konuda mütevazi olmayacağım. Herkesin işi görülür. Danışman tanımam. Vatandaş seçtiği belediye başkanıyla görüşmek istiyor. Bizim de 24 saat kapımız açıktır. Bazen işlerimizden dolayı belediyede olamıyoruz. Ama belediyede bulunduğum sürece içinde herkesle görüşüyorum. Tıklım tıklım dolu olur makam odası. Ben vatandaşına 24 saat kapısı açık olan Türkiye’de başka böyle bir belediye tanımıyorum” dedi.
Belediye çalışanlarına da özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan Keser, “Benim bir belediye personeline davranış tarzım vardır, bir de vatandaşa davranış tarzım vardır. Personelime disiplinli davranırım. Hepsini seviyorum, hepsine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Belediyeler siyasi yerlerdir. Bu nedenle personele davranış tarzım otoriterdir. Ama halka mütevazi ve sıcak kanlıyımdır, güler yüzlüyümdür. Halka davranışım 180 derece farklıdır. Ayrıca protokol gelir. Milletvekilleri, belediye başkanları gelir. Bunlar da bir kurumu temsil ediyor. Onları daha disiplinli davranmam gerekir” diye konuştu.

Yeni hastane
İlçeye yeni bir hastane yapılıncaya kadar prefabrik bir hastane yapılmak istenmesiyle ilgili yaşanan sıkıntıya da değinen Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, “İlçedeki hastane binasıyla ilgili konu zaman zaman basına çıkıyor. Mevcut hastane 1995 senesinde yapıldı. Ama bugün AK Partinin gerek illere ve gerek ilçelere yaptığı modern hastaneler var. Bizim hastanemiz ömrünü tamamladı. O günkü şartlarda yeterliydi. Ancak şimdi yeterli değil. Şimdi deniliyor ki prefabrik hastane yapılacak. Benim milletvekillerimizden talebim, ilk önce hastane konusudur. Önce geçici olarak prefabrik kuruluyor, sonra mevcut bina yıkılıyor ve yerine yenisi yapılıyor. Ben de diyorum ki, mevcut bazı ilçelerde eski hastane duruyor, yanına da yeni hastane yapılıyor. Benim ilçeme de, belediyeye ait 11 dönümlük alana önce devlet hastanesini yapalım, sonra eski hastaneyi yıkalım. AK Parti iktidarına prefabrik hastane yakışmaz. Pamukova’ya güzel, modern bir hastane yakışır. Sağlık Bakanlığından yazı geldi. Eski hastane yıkılacak ve yerine yeni çağdaş ve modern bir hastane yapılacak diye. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yatırım
“Pamukova’da her önüne gelene yatırım için müsaade edemeyiz” diyen Başkan Keser. “Biz huzurlu, istikrarlı ve güvenli bir ilçeyiz. Biz Pamukova’da şehrül emin isek, ilçenin her şeyinden sorumluyuz. Bilmediğimiz kişilerin ilçemize yerleşmesine karışıyız. Kim gelirse gelsin, yeter ki bir fabrika kursun düşüncesine karşıyız. Pamukova’da ki fabrikalarda şu an 5 bin kişi çalışıyor. Bu fabrikalar sıfırdan kuruldu. Belli kriterlerimiz var, doğaya, çevreye, havaya, suya sıkıntı vermeyecek yatırımlara izin verebiliriz. Tarım alanlarını korumak durumundayız. Şu an bir iki fabrika kurulması gündemde. Gerekli çalışmalar, incelemeler yapıldı. Bu fabrikalar da faaliyete geçtiğinde fabrikalarda çalışan sayısı 7 bine ulaşacak” dedi.
Belediye Başkanı Cevat Keser, Büyükşehir Belediyesi’nin Pamukova’da inşaat izni vermediği şeklindeki bir soruya, “İmar planlarının hazırlanmasından kaynaklanan bir durum söz konusuydu. İmar planları askıya çıktı. Kısa bir sürede iskan vermeye devam edeceğiz” şeklinde yanıt verdi.

İlçede bulunan ve şikayetlere konu olan taş ocağı konusuna da değinen Keser, “Bu taş ocağı çevreye, insanlara, ürünlere zarar veriyor. Artık dünyada sistem farklılaştı. Pamukova’da köyün dibinde taş ocağı açıyorsun. Bir şekilde izin almışlar. İki sefer mahkemeye verdik. Büyükşehir de, biz de karşıyız. Sakarya İdare Mahkemesine verdik. Mahkeme Pamukova Belediyesinin lehine karar verdi. Şimdi konu Ankara’da. İnşallah Pamukovalılar lehine bir karar verilir. Bayram, Pazar dinlemiyorlar, dinamit patlatıyorlar. Buradan Sayın Valimiz ve Milletvekillerimize bu taş ocağının kapatılması konusunda çağrıda bulunuyorum. Bu taş ocağının tarıma, insanlarımıza zararı artıyor. Hemen ruhsatının iptal edilmesini istiyorum” dedi.