Ziyarette AK Parti Erenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Belgin Demirağ ve yönetim kurulu da hazır bulundu. Burada down sendromlu ve zihinsel engelli kafe çalışanlarına hediyeler veren Öztürk, kendileriyle uzun süre sohbet etti. Başkan Öztürk ayrıca Engelsiz Kafenin hizmetleri ve çalışmalarıyla ilgili Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ferruh Kaledibi’nden bilgi aldı.

Aldığı bilgiler ve izlenimleri doğrultusunda, Engelsiz Kafenin çalışmalarından son derece etkilendiğini belirten Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Engelsiz kafe projesi ile gördük ki hayatta aşılamayacak engel yoktur. Fiziksel engellileri istihdam ederek hayata kazandıracak yasalarımız mevcut. Ancak zihinsel engelliler konusunda sivil toplum kuruluşlarımızın daha fazla devreye girmesi gerekiyor. Engelsiz kafe projesi ile down sendromlu ve zihinsel engelli vatandaşların hayata kazandırılmasında çaba sarf eden Beyazay Derneği Yöneticilerini kutluyorum. Engelsiz kafe projesini şehrimize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na da teşekkürlerimi ayrıca iletiyorum. Bu vesileler ile 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününü kutlarım” dedi.

Down sendromlu ve zihinsel engelli çalışanlar ile sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen Başkan Öztürk, bir down sendromlu çalışanın Arapça Kursu isteğini de kırmayarak kendisini hali hazırda bulunan Arapça Kurslarına yerleştirebileceklerini; olmazsa onun için özel bir Arapça Kursu açılabileceğini müjdeledi.