Özkoç yaptığı açıklamada, Sakarya’nın 1999 depremi sonrasında şehir yerleşim yapısının çok genişlediğine dikkat çekerek,  hafif raylı sistemin büyük bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Özkoç, “Genişleyen yerleşim alanlarını, şehri birbirine bağlayacak en güvenilir, en ucuz, en konforlu, çevre dostu proje; hafif raylı sistemdir. Yıllardır biz, sivil toplum örgütleri, yurttaşlarımız bu ihtiyacı dile getiriyoruz. Defalarca sözler verildi, projeler anlatıldı, ancak hayata geçirilemedi. Sakarya, hafif raylı sistem için dünyanın en uygun şehirlerinden bir tanesi. Dümdüz bir ovaya kurulu şehrimiz, düşük bir yatırımla, metroya ihtiyaç duymadan tramvay sistemiyle ulaşım sorununu çözebilir” dedi.

“Milletvekili arkadaşlarımı göreve çağırıyorum”

Milletvekillerini göreve çağıran Özkoç, “Ne yazık ki Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en borçlu belediyelerinin başında, 3. sırada yer alıyor. Belli ki bu projeyi yerel imkanlarla hayata geçiremedik, geçiremiyoruz. Ulaştırma Bakanlığı, Sakarya’ya destek olmalı. Hafif raylı sistem projesini üstlenmeli ve hayata geçirmeli. Sakarya Büyükşehir Belediyesi de bütçesini, Sakaryalı yurttaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek için kullanmalı. Bu amaçla, başta iktidar milletvekilleri olmak üzere tüm vekil arkadaşlarımı göreve çağırıyorum. Ulaştırma Bakanlığı’nın üstlendiği projelere, Sakarya’daki hafif raylı sistemin de eklenmesi sağlanmalı” diye konuştu.