İçişleri, Sağlık ve Çevre Bakanlarının yazılı yanıtlaması için Meclis’e soru önergesi veren Özkoç, binlerce insanı yatağa düşüren salgınla ilgili ihmali bulunanların hesap vermesini ve aynı sorunların tekrar yaşanmaması için bir çözüm planının ortaya konulmasını istedi.
Bir haftalık süreçte yetkililerin yaptığı açıklamaların bile ihmalin boyutunu ortaya koyduğunu kaydeden Özkoç, “Sadece yetkililerin aktardığı bilgiye göre, bu süreçte yürütülen çalışmayla 827 kaçak su bağlantısı bulundu; site içlerinde sondaj yapıldığı ve havuzlara izinsiz, kontrolsüz su verildiği ortaya çıktı; kaçak bağlantısı bulunan sokak çeşmeleri ve kuyular tespit edilerek, mühürlendi; Karasu’nun su şebekesi bulunmayan bölgeleri olduğu ve bu bölgelerde denetimsiz sondaj kuyularıyla su çekildiği anlaşıldı. 2 günlük çalışmayla anlaşılan bu sorunların tespiti ve çözümü için binlerce insanımızın yatağa düşmesini mi beklediniz” dedi.

Karasu için bütüncül bir çözüm planı ortaya konulması gerektiğini belirten Özkoç, ilgili 3  bakandan şu soruların yanıtını istedi:
1 – Karasu’da bir iki günlük çalışmayla ortaya çıkarılabilen sözkonusu sorunlar, neden yürütülmesi gereken rutin kontrollerde tespit edilmedi? Aksaklıkların tespiti için neden binlerce insanımızı yatağa düşüren bir salgının ortaya çıkması beklendi?
2 - Parklardaki parke taşları için milyonlarca liralık ihale yapabilen Karasu Belediyesi ve ilgili kurumlar, ilçenin temel altyapı sorunlarının tespiti ve giderilmesi için neden gerekli çalışmayı gerçekleştirmedi?
3 - Ortaya çıkan tabloda ihmali bulunanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak mı?
4 - Karasu sahillerini ve tüm havzayı etkileyen Sakarya Nehri’ndeki kirliliğin önüne geçecek bir projeniz var mı?
5 - Karasu sahili ve denizinin temizlenmesi ve atık kontrolüne ilişkin bir çalışma yapacak mısınız?
6 -Turizmle markalaştırmak istediğimiz Karasu’ya gelen yurttaşlarımıza ve ilçemiz sakinlerine çile çektiren sorunları, denetimsizlikleri ve riskleri ortadan kaldıracak bütüncül bir yaklaşımınız, çözüm planınız bulunuyor mu?