Yemeğe Vali Balkanlıoğlu ve eşi Sema Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; Garnizon ve Tugay Komutanı Albay Sebahattin Kalkan, yeni Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Haydar Memiş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.

Düzenlenen veda programının kendisini onurlandırdığını ve bunun için de Vali Balkanlıoğlu’na çok teşekkür ettiğini belirten Başsavcı Özel, görev yeri değişmiş olsa dahi gönül kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek, görev süresi içerisinde vermiş oldukları desteklerden dolayı da Sakarya halkına müteşekkir olduğunu söyledi.

Önceki görev yeri Ordu’dan Sakarya’ya gelirken kendisine de veda yemeği düzenlendiğini ve vedaların her zaman zor olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Hukuk Fakültesi mezunu ve Hakimlik stajı yapmış biri olarak meslektaşız. Bir meslektaşınız olarak da, biz memurların kaderi bu diyorum. Atandığımız yerlerde bazen kısa, bazen uzun kalırız,  kaldığımız yere de çok kısa sürede adapte oluruz. Bu durum bizim için artık bir yaşam biçimi haline geldi. Tabi bunun bir iyi tarafı, bir de kötü tarafı var. Bir yere gelip insanlarla arkadaş, ahbap, dost olup, her şeye alışmak ve sonra yine başka bir yere tayininizin çıkması, insanı hakikaten strese sokuyor. Yeni gittiğimiz yerlerde ise ilk başlarda her şey yabancı gelir. Yeni yüzler, yeni insanlar, yeni binalar, yeni anlayış, yeni mutfak. Bunların adaptasyon süreci biraz zaman alıyor.  Ama sonra orayı da sevmeye başlıyoruz. Memleketi tanıma açısından bu durum önemli bir şey. Çünkü ülkemizin her yeri güzel ve değerli.

‘Dinsiz bir devlet yaşar ama adaletsiz bir devlet yaşayamaz’ diye güzel bir söz vardır. En son müracaat edilecek kurum yargıdır. Herkesin işinin düştüğü bu kurumumuzun Allah yokluğunu vermesin, adaletten de kimseyi ayırmasın. Özellikle adalet mekanizmasında çalışan bütün kardeşlerimizin hiçbir yerden emir ve talimat almadan, sadece yasal bilgileri ve vicdani kanaatleri ile hüküm vermesi son derece önemlidir, adaletin olmazsa olmazıdır.

Ordu’da iken Başsavcımız hakkında çok güzel şeyler duyduk, güzel referanslar aldık. Başsavcımızı çok kısa süre içerisinde tanıdık, çok değerli bir yargı adamımızı buradan gönderiyoruz. Sakarya’ya verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, yeni görev yerinin kendisine, eşine ve çocuklarına hayırlı, uğurlu olmasını Yüce Allah’tan dilerim” dedi.

Vali Balkanlıoğlu ayrıca, “Değerli bir Başsavcımızı gönderirken yine değerli bir Başsavcımıza da Sakarya’ya hoş geldiniz diyorum” diye sözlerine ekledi.

Veda yemeğinin sonunda Başsavcı Özel, protokol heyeti ve davetlilerle vedalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.