Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasında görevli güvenlikçiler için sarf edilen sözler nedeniyle üzüntü duyduklarını dilen getiren Güvenlik İş Sakarya Şube Başkanı Güven Aramak, gelişmeleri endişe içinde takip ettiklerini söyledi.

Aramak kolayla ilgili yaptığı açıklamadı, “Özel güvenlik görevlileri olarak kamu düzeninin sağlanmasında görev alanlarımızda can ve mal korumakla, huzur ve düzenin sağlanması için çalışırken, Türkiye Kupası FB-BJK yarı final müsabakasında olayların başlangıcından itibaren statta görev yapan özel güvenlik görevlileri için sarf edilen suçlayıcı sözleri, görüntüleri ve yorumları endişe verici bir şekilde takip ettik. Statlarda yaşanan olayların akabinde her zaman olduğu gibi yine ve yeniden özel güvenlik görevlilerinin günah keçisi ilan edildiğini görüyoruz. Meydana gelen üzücü olayda hiçbir özel güvenlik görevlisinin kesinlikle futbolculara ve personele müdahalesi söz konusu değildir. Özel güvenlik görevlileri aksine olayları başlatan seyirci ve BJK kalecisi Tolga Zengin’in arasına girerek canı pahasına görevini yapmaya çalışmış, olayların büyümesini engellemek adına yatıştırıcı bir şekilde davranış sergileyerek görevini yaparken görevli özel güvenlik görevlilerinin suçu ve kusurunun olmadığı açıkça ortadadır. TV’lerde yayınlanan spor programlarında özel güvenlik görevlilerinin olayların tırmanmasında baş rolde olduğunu, futbolculara darpta bulunduğunu söyleyenler kendilerini savcı veya hakim yerine koymaya kalkmasınlar. Olayları başlatanların kasıtlı bir şekilde tüm uyarılara rağmen olayları devam ettirmelerinde ki amaç ortadadır. Yaşanan üzücü olayda kameralarda görüldüğü üzere BJK Kalecisi Tolga Zengin’in özel güvenlik görevlisine yumruk atmasının hesabını kim verecektir? BJK Kulübü Başkanı Sayın Fikret Orman sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada meslektaşlarımız özel güvenlik görevlilerinin, personeline saldırdığını söylemektedir. Ancak görüntüler incelendiğinde BJK personeline saldıranların özel güvenlik görevlileri olmadığı açıkça görülmüştür. BJK Kulübü Başkanı Sayın Fikret Orman’ı özel güvenlik görevlilerine yönelik haksız ve yanlış ithamından dolayı özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

Türkiye’de aktif olarak tüm alanlarda 283 bin özel güvenlik görevlisi bulunduğunu belirten Güven Aramak, meslektaşlarımız yaşanan bu tür üzücü olaylarda bir kez daha günah keçisi ilan edilmeye çalışılmaktadır. Kimse unutmasın ki özel güvenlik görevlileri zor şartlar altında görevini en iyi şekilde yapan emekçi arkadaşlarımızdır. Özel güvenlik işçileri ülkemizin kamu düzeninin sağlanmasında önemli görevi ifa eden meslektaşlarımızdır. TÜRK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Sendikamız Güvenlik-İş her zaman özel güvenlik emekçilerinin yanında olmaya ve hakkını aramaya devam edecektir” diye konuştu.