Basın açıklaması yapan Güvenlik-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Güven Aramak, güvenlik görevlilerinin kamu düzeni ve halkın güvenliği için 14 yıl önce hayatımıza girdiğini ve toplumsallaşan bir meslek haline geldiğini söyledi.

Aramak açıklamasında, “2004 yılında yayınlanan 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik yasasının Resmi Gazetede yayımlanmasının 14. yıldönümünde bizler de Özel Güvenlik Görevlileri Günü ve Haftası’nın ikincisini kutluyoruz.

26 Haziran Özel Güvenlik Görevlileri Günü ve Haftası'nı, Güvenlik-İş Sendikası olarak ülkemizin 81 ilinde kutlayarak, Özel Güvenlik Görevlilerinin sesini her alandan haykıracağız.

Büyük fedakârlık, sabır, cesaret ve kahramanlıkla görev alanlarında aziz milletimizin barış ve emniyetli bir şekilde yaşaması için üstün bir görev anlayışı ile hizmet veren tüm özel güvenlik görevlisi meslektaşlarımızın ortaya koyduğu başarı hepimizi gururlandırmaktadır” dedi.


“Gazi ve şehit sayılsınlar”

Özel Güvenlik Görevlilerinin 13 yıldır toplumsal huzur ve güven ortamının sağlanmasında genel kolluk kuvvetleri ve Polis teşkilatı ile birlikte omuz omuza görev yaptığını belirten Güven Aramak, “Bu yüzden görevleri başında hayatını kaybedenler kanunlar nezdinde şehit, yaralananlar ise gazi sayılmalıdır. Canı pahasına görev yapan özel güvenlik görevlilerinin yılda bir defa hatırlanması ve hak ettikleri itibarı kazanmaları için Güvenlik-İş Sendikası olarak 26 Haziran gününü Özel Güvenlik Günü ve aynı haftayı Özel Güvenlik Haftası olarak kutluyoruz.

Bu yıl ikincisini kutladığımız bu özel günümüzde, ‘Özel güvenlik her yerde görmezden gelme’ sloganımızı tüm kamuoyu ile paylaşma fırsatını kullanacağız.

Beşikten mezara insan hayatının her evresinde görev yapan Özel Güvenlik Görevlisi meslektaşlarımızın, mesleklerini layıkıyla yerine getiren arkadaşlarımızın toplum ve siyasiler açısından da gereken saygınlığa kavuşması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz” dedi.