Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK), Tüm Özel Eğitim Kurumları (TÖDER), Özel Eğitim-Öğretim Derneği (ÖZDEBİR), Özel Eğitim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) ile Özel Eğitim Derneği (ÖZDER) temsilcileri, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la görüştü.

Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, “Türkiye’de hizmet veren özel eğitim kurumlarını temsilen dernekler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u ziyaret etmişlerdir. Özel öğretim kurumları eksik kalan eğitimlerini okullar açıldıktan sonra yüz yüze eğitimle tamamlayacaklarını bildirmişlerdir. Eğitim-öğretim 365 gün devam eden bir süreçtir. Bu anlamda özel okullar, velileri ile yaptıkları sözlemelerin gereği olan yüz yüze eğitimi, okullar açıldıktan sonra tamamlayacaklardır. Bu süre içinde öğrencilerimize yemek ve servis hizmeti de sunulacaktır. Veli ve öğrencilerimizin bütün hakları korunacaktır. Amacımız, bu zorlu süreçte ülkemize, öğrencilerimize ve velilerimize eksiksiz hizmet vermek ve çalışanlarımızı korumaktır.
Her şeyin başının sağlık olduğuna inanıyoruz. Attıkları kararlı adımlarla bu süreci başarılı bir şekilde yönetem başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza, Hazine ve Maliye Bakanımıza, Aile- Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımıza, uzaktan eğitim sürecine katkıda bulunan öğretmenlerimize, anlayış ve destekleri için sevgili veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar dileriz” denildi.