SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim salonunda gerçekleşen etkinliğe Dizayn VIP kurucusu Erbakan Malkoç konuşmacı olarak katıldı. Konferansta kendi hayat hikâyesinden ve iş hayatındaki deneyimlerinden bahseden Malkoç, girişimcilik konusunda bilgiler verdi.

Araba tamirciliği çıraklığından dünya devliğine bir başarı hikâyesi 
Çocukluğunda çok zor şartlarda yetiştiğini ifade eden Erbakan Malkoç, “11 kardeşli bir ailenin çocuğuydum. Küçük yaşta annemi, ablamı ve babamı art arda kaybettim. İstanbul'a abimin yanına geldim ve küçük bir apartman dairesinde kalabalık bir nüfusla yaşamaya başladım. Abim bana ne yapacaksın diye sorduğunda, bir araba tamircisinin yanına girmek istediğimi söyledim. 8 yaşında çırak olarak girdiğim tamirci dükkânından 14 yaşında kalfa olarak ayrıldım. 25 metrekarelik bir dükkân tutup kendi işimin başına geçtim” dedi.

“Hayallerimi hedeflerime dönüştürdüm”
Asla boş hayal kurmadığını, düşlerinin peşinden gittiğini ve doğru olduğuna inandığı yoldan ödün vermeden ilerlediğini dile getiren Malkoç, “Hayatım boyunca hep ‘yapamazsın, edemezsin’ sözleriyle karşılaştım. Eğer farklı ve iyi bir şeyler yapmak isterseniz, insanlar hep sizin karşınızda durur. Çünkü başkaları sizin başarılı olmanızı görmeyi hazmedemeyebilir” diye konuştu.

Birçok platformda Türkiye'nin gururu
“Avrupa’nın Çılgın Türk'ü” olarak da anılan Erbakan Malkoç, birçok platformda yaptığı işlerle ödül aldığını belirterek, şöyle devam etti: “Yaptığım işte belli bir miktar para kazanmaya başlayınca daha büyük işler yapmak istedim. Kendime ait 3 bin tane patentli projem var. Bunlardan 300 tanesi uygulamada hayata geçti. Ben ve ekibim çok zor günler geçirdik. Yaklaşık 9 aya yakın tornavida bile kullanamadığımız zamanlar atlattık, ama vazgeçmedik. Denendik, sınandık ve bu testler neticesinde Avrupa’nın en iyi araba üretme yetkisine sahip olduk. Teknolojik olarak araçlar için geliştirdiğimiz sistemimiz sonucunda, yüzlerce firmanın katıldığı, Google firmasının da içinde bulunduğu programda birinci olduk.”
Malkoç, programın sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.