İçişleri Bakanlığının talimatı doğrultusunda, yaklaşan Ramazan bayramı öncesinde şehirlerarası ve ilçelere taşımacılık yapan otobüs firmalarının ve kooperatiflerin yetkilileri, bu firmalarda çalışan şoförlerle şehir içinde ve karayollarında alınacak trafik tedbirleri ve uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sakarya Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy başkanlığında valilik toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Sakarya İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Baş, Jandarma ve Emniyet Trafik Şube Müdürleri, Trafik Denetleme Eğitim Büro görevlileri ile 11 firmanın 12 temsilcisi katıldı.

Eğitim toplantısında, açılış konuşmasını yapan Sakarya Vali Yardımcısı Ulusoy, “Özellikle yaz mevsiminde olduğumuz bu günlerde, Ramazan Bayramının da yaklaşması ile beraber otobüs taşımacılığı artmıştır. Bu duruma bağlı olarak şehirlerarası karayolları üzerinde yolcu taşıyan araçların karıştığı kazalarda ölüm ve yaralanma hadiselerinin de arttığı görülmektedir. Bu nedenle, otobüs şoförleri trafik kurallarına uymalı, şehir içinde yayalara yol vermeli, uzun yola dinlenerek çıkmalı, hız sınırına ve sürüş seyahat zamanına uymalı ve diğer sürücülere de örnek olmalıdır” dedi.

Firma yetkililerinden, mevzuatın öngördüğü sayıda şoförü yolculuk esnasında araçlarında bulundurmaları ve şoförlerin yorgun ve uykusuz araç kullanmalarının engellenmesi istendi.

10 numara yağ tabir eden uygun olmayan yakıtları araçlarında kullanmamaları konusunda gerekli uyarılar yapıldı.

Yapılan eğitim toplantısının devamında sürücülerin yol ve sürüş güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılarak, özellikle yolculuklarda istisnasız yol şartlarına ve trafik kurallarına uygun araç kullanmaları ve yolcuların emniyet kemeri takmalarının temin edilmesi istendi. Katılımcılar lastiklerin mevzuatta belirtilen şartlara ve iklim koşullarına uygun kullanımı, hız ihlali yapmamaları konusunda da uyarıldı.