Edinilen bilgilere göre 27 Temmuz gecesi saat 01.30'da Kuzuluk Orta Mahalle'de M.S'ye ait lastik dükkanına panelvan minibüs ile gelen 4 kişi, iş yeri sahibinin yeni aldığı onlarca lastiği çalmıştı. Lastiklerle işyerinden ayrılan hırsızlar, sabah saat 04.30'da yeniden işyerine gelerek kalan lastikleri de çalarak kayıplara karışmıştı.

Sabah iş yerine geldiğinde 123 adet sıfır lastiğin çalındığını gören iş yeri sahibinin ihbarı üzerine Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlatmıştı. İş yerinin güvenlik kameraları ile KGYS'yi incelemeye alan jandarma ekipleri, hırsızların kullandığı aracı ve plakasını tespit etti.

Plaka çalıntı çıktı 
Yapılan incelemede aracın plakasının çalıntı olduğu belirlenirken, JASAT ekiplerince aracın arşiv kayıtlarında yapılan araştırmada gerçek plaka belirlendi.

İtiraf etti
JASAT ekiplerinin çalışmaları derinleştirmesi sonucunda kamera kayıtlarında eşkali görünen şahsın B.A. olduğu tespit edildi. Şüpheli İstanbul'da düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, suçu itiraf ederek hırsızlığı H.A., A.A. ve A.A. ile gerçekleştirdiklerini ifade etti. Jandarma, şüphelinin gösterdiği yerde ise çalınan lastiklerden 99'unu bularak iş yeri sahibine teslim etti.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen B.A., adli kontrol ile serbest bırakılırken, diğer 3 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. /AkyaziHaber.com